Αυτή η απλή, πικάντικη σάλτσα μήλου δεν χρειάζεται χρόνο για να γίνει και παγώνει υπέροχα. Φανταστική με ψητό χοιρινό, αλλά και υπέροχη σε τηγανίτες.
Συστατικά
- 225g μήλα μαγειρέματος, ξεφλουδισμένα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- ½ λεμόνι, μόνο το ξύσμα
- 2 κουταλιές της σούπας νερό
- 15g βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
Μέθοδος
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα μήλα με το ξύσμα λεμονιού και το νερό. Τα σκεπάζετε και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
- Κατεβάζουμε τη φωτιά και χτυπάμε μέσα το βούτυρο και τη ζάχαρη.
Tip:
Χρησιμοποιήστε μήλα Bramley που θα μαγειρευτούν σε μια αφράτη σάλτσα και θα έχουν γεύση καθώς προχωράτε για να έχετε τη σωστή ισορροπία γλυκόπικρου.
Καλή απόλαυση!