Τα σπιτικά σκωτσέζικα αυγά είναι ένας κόσμος μακριά από τις αγορασμένες εκδόσεις. Αξίζουν τον κόπο για μια ξεχωριστή απόλαυση για πικνίκ.
Συστατικά
- 4 μεγάλα αυγά
- 275g λουκάνικο κρέας
- 1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, πολύ ψιλοκομμένο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 125g αλεύρι απλό, καρυκευμένο με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 αυγό χτυπημένο
- 125g τριμμένη φρυγανιά
- φυτικό λάδι, για βαθύ τηγάνισμα
Μέθοδος
- Τοποθετούμε τα αυγά, ακόμα με το τσόφλι τους, σε ένα τηγάνι με κρύο αλατισμένο νερό.
- Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για ακριβώς εννέα λεπτά.
- Στραγγίζουμε και κρυώνουμε τα αυγά κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και μετά ξεφλουδίζουμε.
- Ανακατέψτε το κρέας του λουκάνικου με το θυμάρι, το μαϊντανό και το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ένα μπολ και αλατοπιπερώστε καλά με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
- Χωρίστε το μείγμα κρέατος λουκάνικου στα τέσσερα και ισιώστε το καθένα σε μια καθαρή επιφάνεια σε οβάλ μήκους περίπου 12,5 εκ. και 7,5 εκ.στο πιο φαρδύ σημείο του.
- Τοποθετήστε το καρυκευμένο αλεύρι σε ένα πιάτο και, στη συνέχεια, ρίξτε κάθε βρασμένο αυγό στο αλεύρι.
- Τοποθετήστε το καθένα σε ένα οβάλ κρέας λουκάνικου και στη συνέχεια τυλίξτε το κρέας λουκάνικου γύρω από κάθε αυγό. Βεβαιωθείτε ότι η επικάλυψη είναι λεία και καλύπτει πλήρως κάθε αυγό.
- Βουτήξτε κάθε αυγό με επικάλυψη λουκάνικου στο χτυπημένο αυγό, τυλίγοντας μέχρι να καλυφθεί τελείως, στη συνέχεια βυθίστε και κυλήστε μέσα στην τριμμένη φρυγανιά για να καλυφθεί εντελώς.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο, μέχρι να ροδίσει μια τριμμένη φρυγανιά και να πάρει χρώμα.
- Τοποθετήστε προσεκτικά κάθε αυγό σκωτσέζικο στο καυτό λάδι και τσιγαρίστε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό και το κρέας του λουκάνικου να ψηθεί εντελώς.
- Αφαιρούμε προσεκτικά από το λάδι με τρυπητή κουτάλα και στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
- Σερβίρετε κρύο.
Καλή απόλαυση!