SONY A8 OLED TV Review: «Ποιότητα εικόνας και κίνηση που σε… καθηλώνει»!

0

Έφτασε επιτέλους η στιγμή που πήραμε στα χέρια μας την πολυαναμενόμενη τηλεόραση Α8 OLEDHDR από την Sony. Και δεν θα μπορούσε να έχει έρθει πιο κατάλληλη στιγμή, αφού, κλεισμένοι σπίτια μας, είχαμε την δυνατότητα να την… «ξεκοκαλίσουμε» και να σας παρουσιάσουμε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που την κάνουν ένα από τα κορυφαία μοντέλα για το 2020. Πάμε όμως να τα δούμε και πιο αναλυτικά… 

Εικόνα + Ήχος

Ξεκινώντας με τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά, η Α8 OLED 4Κ HDR κυκλοφορεί σε 55 και 65 ίντσες, ώστε να χωράει τόσο σε μεγάλους, όσο και μικρότερους χώρους. Διαθέτει ισχυρό επεξεργαστή εικόνας X1™ Ultimate, δύο φορές ταχύτερο από τον X1™ Extreme, ο οποίος αναλύει τα δεδομένα, εμπλουτίζοντας τις εικόνες 4K με ρεαλιστική λεπτομέρεια αναδεικνύοντας την έντονη αντίθεση της OLED, με βαθύ μαύρο και υψηλή φωτεινότητα. Η ανάλυση γίνεται ακόμα καλύτερη με την τεχνολογία Object-based Super Resolution.

Στην ενίσχυση των χρωμάτων και του ρεαλισμού συμβάλουν, εκτός από τον επεξεργαστή, η τεχνολογία Pixel Contrast Booster και η οθόνη TRILUMINOS, ενισχύοντας τόσο τα φωτεινά, όσο και τα σκοτεινά σημεία και αναπαράγοντας πολύ περισσότερα χρώματα από μια συμβατική τηλεόραση. Αξίζει να σημειωθεί πως πρώτη φορα η Sony, ενσωματώνει την τεχνολογία «X-Motion Clarity» σε OLED τηλεόραση, στην προσπάθεια της να προσφέρει καθαρές εικόνες κίνησης, ακόμα και σε σκηνές με μεγάλη δράση και ταχύτητα. … Και το καταφέρνει!

Εκτός από την εικόνα, η Α8 OLED 4Κ HDR μας εντυπωσίασε και όσον αφορά την ποιότητα ήχου, καθιστώντας περιττή ακόμα και την αγορά extra soundbars. Με την τεχνολογία Acoustic Surface Audio, η ίδια η οθόνη είναι το ηχείο. Η χρήση στερεοφωνικών «ενεργοποιητών» για να διεγείρει την οθόνη στην εξαγωγή του ήχου της τηλεόρασης πραγματικά βοηθά στην παραγωγή ενός πιο λεπτομερούς και ισχυρού ήχου από αυτό που συνήθως ακούτε με μια τηλεόραση OLED ή LCD. O ήχος, ωστόσο, δεν περιορίζεται μόνο στην οθόνη. Χάρη στην τεχνολογία Dolby Atmos, οι ήχοι περιβάλλοντος και εκτός οθόνης εξαπλώνονται πέρα ​​από το φυσικό πλαίσιο της οθόνης, γεμίζοντας το χώρο σας, βυθίζοντας σας στη δράση.

Και για να μη σας ζαλίζω με άλλα τεχνικά, η συγκεκριμένη τηλεόραση είναι αυτό που λέμε χάρμα οφθαλμών! Η εμπειρία θέασης, όχι μόνο θα σας ικανοποιήσει, αλλά θα σας συναρπάσει, με εικόνες που ξεπηδούν από την οθόνη, ολοζώντανες, και ήχο που σας κάνει να νιώθετε μέλος της δράσης. Ένα εξαιρετικό μοντέλο, δικαιολογημένα βέβαια, εφόσον η Sony έχει φροντίσει να συμπεριλάβει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα για να την κάνουν αξιοζήλευτη!

Design

H A8 διαθέτει επίσης ένα εντυπωσιακά βιομηχανικό σχεδιασμό και το εξωτερικό πλαίσιο της οθόνης είναι πολύ λεπτά, όπως περιμέναμε από την τεχνολογία OLED.  Ο σχεδιασμός της συνολικά είναι όμορφος, και αν και λεπτός, εντυπωσιακά ανθεκτικός και compact. Από τη μπροστινή όψη, η οθόνη έχει ένα εξαιρετικά μικρό πλαίσιο, ώστε να μη σας αποσπά την προσοχή από την εικόνα. Ο μεταλλικός χαρακτήρας αυτής της επένδυσης και τα λεπτά πόδια της επιφάνειας εργασίας, ωστόσο, ακολουθούν την συνολική υψηλή ποιότητας κατασκευής της τηλεόρασης.

Όσον αφορά στις πηγές συνδεσιμότητας περιλαμβάνονται τέσσερεις θύρες HDMI, τρεις USB, μια θύρα Ethernet, μια έξοδος ακουστικών, μια σύνθετη είσοδος βίντεο και μια έξοδος ψηφιακού ήχου. Επιπλέον, φυσικά, υπάρχει ενσωματωμένο Wi-Fi και Bluetooth. Όλα τα HDMI μπορούν να υποστηρίξουν τόσο την αυτόματη εναλλαγή τρόπου παιχνιδιού όσο και τον ήχο eARC για τη μετάδοση ασυμπίεστης Dolby Atmos σε συμβατές γραμμές ήχου. Από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχει υποστήριξη για 4K / 120Hz ή μεταβλητούς ρυθμούς ανανέωσης, παρόλο που αυτές οι λειτουργίες είναι έτοιμες να εμφανιστούν στην κονσόλα παιχνιδιών PS5 της Sony.

Performance

Οι εικόνες HD/SDR της Sony A8 είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Τα υψηλά επίπεδα λεπτομέρειας και υφής προστίθενται φαινομενικά αβίαστα, χωρίς να προκαλείται τεντωμένη ή θορυβώδης εικόνα. Αυτό ισχύει ακόμη και αν τροφοδοτείτε με πολύ χαμηλής ποιότητας πηγή. Επίσης, αν είστε gamer, τελικά, θα χαρείτε να ακούσετε ότι με την A8 να αλλάζει στην προεπιλογή παιχνιδιού, η καθυστέρηση εισόδου (ο χρόνος που χρειάζεται η οθόνη για να αποδώσει τις εικόνες του) πέφτει στα 18ms.

Smart TV

Όπως συμβαίνει πάντα στις Android TVs, η Sony A8 παρέχει ενσωματωμένη υποστήριξη Google Chromecast, Google Assistant και GooglePlay. Υπάρχει επίσης πλέον υποστήριξη για το Apple Airplay 2 και η τελευταία συλλογή εφαρμογών Android TV περιλαμβάνει Disney Plus, Netflix, Amazon Prime Video, Tidal (συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης Dolby Atmos Music) και YouTube. Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχει υποστήριξη στο Android TV για την εφαρμογή Apple TV (ή την υπηρεσία ροής Apple TV Plus).

Verdict

Συνολικά η Α8 OLED TV της Sony είναι μία εξαιρετική επιλογή, ειδικά για τους φίλους των βίντεο και των ταινιών. Ιδανική για να απολαύσετε αμέτρητες ταινίες, πόσο μάλλον τώρα, με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν απειλητικά και με το ενδεχόμενο να τα περάσουμε κλεισμένοι σπίτι… Χάρη στον επεξεργαστή και τις προηγμένες τεχνολογίες που αναφέραμε παραπάνω, παρέχει εξαιρετική εικόνα, ακόμα και στις πιο γρήγορες και απότομες σκηνές, ενώ τα χρώματα είναι ζωντανά και ρεαλιστικά. Το σύστημα ακουστικής είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό που μας άφησε άφωνους, καθώς ο ήχος γεμίζει όλο το δωμάτιο σα να βρίσκεστε μέσα στη δράση! Το μόνο που θα θέλαμε επιπλέον, θα ήταν υποστήριξη HDMI 2.1, καθώς εννοείται ότι ξεκλειδώνει στο έπακρον τις δυνατότητες του PS5. Aν η ανανεωμένη σειρά Α8 ενσωμάτωνε και αυτή τη δυνατότητα, τότε σίγουρα θα μιλούσαμε για μια τηλεόραση, ιδανική για gaming υψηλών απαιτήσεων!

Overall, Sony did it again!! 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.