Σούπα με ντομάτα, chorizo ​​και φακές για το κρύο!

0

Σε αυτή την πλούσια και γλυκά καπνιστή σούπα ντομάτας σε λιγότερο από 20 λεπτά για το κρύο.

Συστατικά

  • 500g ντομάτες ώριμες σε αμπέλια
  • 2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο, χωρίς τη φλούδα
  • 180g μαγειρική chorizo
  • ½ κουταλιά της σούπας κραμβέλαιο
  • 1 κουταλιά της σούπας γλυκιά καπνιστή πάπρικα
  • 500g βασικό στιφάδο φακών
  • 300ml ζεστός ζωμός λαχανικών
  • πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι

Για να σερβίρεις

  • 4 κουταλιές της σούπας κρέμα φρεϊς ή κρέμα (προαιρετικά)
  • χούφτα φρέσκο ​​μαϊντανό, χοντροκομμένο

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο 200C με 180C.
  2. Τοποθετήστε τις ντομάτες, ακόμα πάνω στο κλήμα, σε ένα ταψί μαζί με ολόκληρο το σκόρδο. Ψιλοκόβουμε χοντρικά 130γρ. από το chorizo ​​και προσθέτουμε στο ταψί. Περιχύνουμε με το λάδι και πασπαλίζουμε την πάπρικα. Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα και ψήνουμε για 15 λεπτά.
  3. Όταν ψηθούν, τοποθετούμε τις ψητές ντομάτες και το chorizo ​​σε μια μεγάλη κατσαρόλα πετάγοντας το αμπέλι. Στύβουμε το σκόρδο στο τηγάνι και πετάμε τις φλούδες. Προσθέστε το μισό στιφάδο φακής, τον ζωμό και μια πρέζα ζάχαρη. Τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά και σιγοβράστε για 2-3 λεπτά για να αποκτήσουν οι γεύσεις.
  4. Αποσύρετε από τη φωτιά και χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ με ραβδιά για να ανακατέψετε τη σούπα μέχρι να γίνει λεία και μεταξένια. Προσθέστε το υπόλοιπο στιφάδο φακής στο τηγάνι της σούπας και επαναφέρετε σε χαμηλή φωτιά για να ζεσταθεί απαλά.
  5. Ψιλοκόβουμε το υπόλοιπο chorizo ​​και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό και να βγάλει τα λάδια του.
  6. Ρίχνετε τη ζεσταμένη σούπα σε μπολ. Περιχύνουμε με το τραγανό chorizo ​​και το λάδι, ακολουθούμε με μια περιστροφή κρέμας φρέσκου ή κρέμας (αν χρησιμοποιείτε) και τελειώνουμε με ένα πασπαλισμό μαϊντανού.

Καλή  απόλαυση!

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.