Σπιτικό σουβλάκι κοτόπουλο: Το ελληνικό «βρώμικο» χειροποίητο!

0

Η λαχταριστή μυρωδιά του σουβλακιού που μαγειρεύετε σε μια υπαίθρια σχάρα είναι τόσο υποβλητική μιας καλοκαιρινής βραδιάς στην Ελλάδα. Δείτε πώς να το φτιάξετε στο σπίτι.

Συστατικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, κομμένα σε κομμάτια 4 εκ.
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 1 λεμόνι, μόνο τριμμένο ξύσμα και χυμό
  • θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη σάλτσα μουστάρδας

  • 125g γιαούρτι
  • 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

Για το σερβρίσμα

  • 4 πίττες ή πλακέ ψωμάκια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι πλατύφυλλος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • ντομάτες σε φέτες
  • λευκό ή κόκκινο λάχανο τριμμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, την πάπρικα, το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού. Καρυκεύουμε με ½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά, στη συνέχεια σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.

2. Βγάζετε το κοτόπουλο από το ψυγείο 30 λεπτά πριν το ψήσετε. Προθερμάνετε τη σχάρα στην υψηλότερη ρύθμιση. Περάστε το κρέας σε τέσσερα σουβλάκια. Τοποθετήστε σε ένα ταψί και ψήστε για 15-18 λεπτά, γυρίζοντας μέχρι τη μέση.

3. Όσο ψήνεται το κοτόπουλο, φτιάχνουμε τη σάλτσα μουστάρδας. Ανακατεύουμε μαζί το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το μέλι και τη μουστάρδα.

4. Για να σερβίρετε, ρίχνετε με κουτάλι τη σάλτσα μουστάρδας πάνω στις πίττες και από πάνω βάζετε το κοτόπουλο. Βάζουμε πάνω από το κρεμμύδι τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και προσθέτουμε μια χυμό λεμονιού. Σερβίρετε, αν θέλετε με κομμένη ντομάτα και ψιλοκομμένο λάχανο.

Καλή απόλαυση!

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.