Στα βήματα των Σκανδιναβών για αφράτα παπλώματα!

0

Οι Σκανδιναβοί έχουν μια γοητευτική παράδοση και δεν είναι άλλη από το να αερίζουν τα παπλώματά τους κάθε μέρα. Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και μάλλον ήρθε η ώρα να το εντάξουμε στην ρουτίνα του σπιτιού μας. Αν και μπορεί να φαίνεται περίεργο, υπάρχουν αρκετοί επιτακτικοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους:

Υγιεινή και φρεσκάδα

Ο αερισμός του παπλώματος βοηθά στην απομάκρυνση της υγρασίας, των οσμών και των ακάρεων της σκόνης, διασφαλίζοντας ένα καθαρότερο και πιο υγιεινό περιβάλλον ύπνου. Αυτή η απλή πράξη μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου μας και τη συνολική ευεξία μας.

Διατήρηση για περισσότερο χρόνο

Επιτρέποντας στα παπλώματα να αναπνέουν, παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής τους. Ο αερισμός τους αποτρέπει τη συσσώρευση υγρασίας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε φθορά μούχλας ή υφάσματος. Αυτό όχι μόνο εξοικονομεί χρήματα μακροπρόθεσμα, αλλά βοηθά και στη μείωση της σπατάλης.

Ενεργειακή απόδοση

Μειώνεται η ανάγκη για συχνό πλύσιμο, το οποίο, με τη σειρά του, εξοικονομεί νερό και ενέργεια. Αυτή η φιλική προς το περιβάλλον πρακτική ευθυγραμμίζεται με τη συλλογική μας ευθύνη να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.

Απολύμανση

Ο ήλιος απολυμαίνει τα πάντα με τον καλύτερο τρόπο και αυτό θα κρατήσει μακριά ιούς και βακτήρια.

Πόσο χρόνο να τα αφήσεις στο μπαλκόνι;

Σίγουρα καλό είναι να μείνει 3-4 ώρες στον ήλιο και πολύ περισσότερο όταν το απλώνεις για να στεγνώσει. Το να φροντίσεις το πάπλωμά σου και την κρεβατοκάμαρά σου είναι ο πρώτος τρόπος για να κοιμηθείς καλύτερα.

Αν δεν υπάρχει μπαλκόνι;

Αν δεν έχεις μπαλκόνι ή αυλή για να βγάλεις και να αερίσεις το πάπλωμα τότε τράβα το στο κάτω μέρος του κρεβατιού και άνοιξε το παράθυρο για να κυκλοφορήσει ο αέρας. Επίσης, μπορείς να το απλώσεις σε μια απλώστρα μέσα στο σπίτι και να ανοίξεις τον αφυγραντήρα  που θα τραβήξει την υγρασία και θα το φρεσκάρει.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.