Συμβουλές από την LG για ζεστό χειμώνα και ευχάριστη ατμόσφαιρα στο σπίτι με τις αντλίες θερμότητας Therma V!

0

Η LG Electronics (LG) προσφέρει μία ευχάριστη ζεστή ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του σπιτιού χάρη στην εναλλακτική λύση θέρμανσης και παραγωγής ζεστού νερού για οικιακή χρήση με τις αντλίες θερμότητας LG Therma V. Οι αντλίες θερμότητας LG αποτελούν την πιο οικονομική λύση για τη θέρμανση μιας κατοικίας τον χειμώνα, καθώς προσφέρουν εξαιρετική εξοικονόμηση ενέργειας και χαμηλό κόστος συντήρησης. Οι ολοκληρωμένες λύσεις της LG για θέρμανση μέσω αντλιών θερμότητας εντάσσονται σε κρατικά προγράμματα επιχορηγήσεων, όπως το «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον II», δίνοντας τη δυνατότητα σε καταναλωτές απ’ όλη την Ελλάδα να αναβαθμίσουν ενεργειακά το σπίτι τους.

Πώς λειτουργούν οι αντλίες θερμότητας;

Οι αντλίες θερμότητας LG αντλούν θερμότητα από τον αέρα του περιβάλλοντος (ακόμα και σε πολύ χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες) και ζεσταίνουν το νερό που τροφοδοτεί το σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης και τα σώματα καλοριφέρ που υπάρχουν ήδη στο χώρο. Έτσι, συνδέονται με το υπάρχον υδραυλικό σύστημα θέρμανσης (καλοριφέρ) και μπορούν να αντικαταστήσουν οποιοδήποτε λέβητα εύκολα και γρήγορα. Δεν απαιτούνται εργασίες στο εσωτερικό του σπιτιού και δεν είναι απαραίτητος o ειδικός χώρος λεβητοστασίου. Διαθέτουν συντελεστή απόδοσης τουλάχιστον 4, δηλαδή είναι έως 4 φορές πιο αποδοτικές από ένα συμβατικό λέβητα πετρελαίου, καθώς η θερμική ενέργεια που μεταφέρει το νερό δεν παράγεται μέσω καύσης, αλλά μεταδίδεται από τον εξωτερικό αέρα στο νερό και στη συνέχεια στον χώρο του σπιτιού. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε μονάδα κόστους που πληρώνει ο χρήστης για τη θέρμανση, λαμβάνει 4 φορές περισσότερη θερμότητα.

Πιστοποιημένη ενεργειακή απόδοση

Με πιστοποίηση από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Eurovent, οι αντλίες θερμότητας LG είναι φιλικές προς το περιβάλλον και έχουν οικολογικό χαρακτήρα, καθώς δεν παράγουν καυσαέρια και χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως ο ατμοσφαιρικός αέρας. Επιπλέον, για ακόμη περισσότερη οικονομία, οι αντλίες θερμότητας LG διατηρούν τη θερμοκρασία του χώρου σταθερή, προσαρμόζοντας τη λειτουργία τους ανάλογα με το πόση θερμότητα χρειάζεται ο χώρος χάρη στην ενσωματωμένη λειτουργία αυτόματης αντιστάθμισης που προσαρμόζει τη θερμοκρασία του παραγόμενου νερού στις μεταβολές της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν απόλυτη αυτονομία σε όλους τους χώρους του σπιτιού.

Εύκολη εγκατάσταση και χαμηλό κόστος συντήρησης

Οι αντλίες θερμότητας έχουν εύκολη εγκατάσταση και οικονομική συντήρηση. Αν πρόκειται για αντικατάσταση υπάρχοντος συστήματος θέρμανσης, το μόνο που αντικαθίσταται είναι ο λέβητας και όχι όλο το δίκτυο. Οι μονάδες τύπου Μonobloc μπορούν να τοποθετηθούν ακόμα πιο γρήγορα κι εύκολα, καθώς στο ίδιο σασί περιέχονται τόσο τα υδραυλικά όσο και τα ψυκτικά τμήματα μιας αντλίας. Η απόσβεση της επένδυσης για την εγκατάσταση των αντλιών θερμότητας LG γίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα έξοδα λειτουργίας τους δεν προπληρώνονται, ενώ πρόκειται για τον πιο ακίνδυνο τρόπο θέρμανσης, καθώς δεν απαιτούνται ειδικά μέτρα ασφάλειας. Τέλος, επειδή δεν υπάρχει καύση, υπάρχουν αντίστοιχα και λιγότερες φθορές, μειώνοντας έτσι και τα κόστη συντήρησης. Παράλληλα, διαθέτουν πλήρες σύστημα ένδειξης βλαβών, λειτουργία που καθιστά προαιρετικό ακόμα και τον ετήσιο προληπτικό έλεγχο.

Διαχείριση από το κινητό

Οι περίφημες smart λειτουργίες της LG είναι διαθέσιμες στις αντλίες θερμότητας Therma V και έτσι, με την προμήθεια του προαιρετικού Wi-Fi Modem, η αντλία μπορεί να ελεγχθεί από τη δωρεάν εφαρμογή LG SmartThinQ. Με μία μόνο εφαρμογή, ο χρήστης μπορεί να ελέγχει απομακρυσμένα από το κινητό του τηλέφωνο, ολόκληρο το φάσμα των έξυπνων συσκευών της LG. Αυτή η εύχρηστη λειτουργία του επιτρέπει να ελέγχει την πλειονότητα των διαθέσιμων λειτουργιών μέσω του πίνακα ελέγχου. Λειτουργίες όπως η ρύθμιση του τρόπου λειτουργίας (ψύξη/θέρμανση), η παρακολούθηση της κατανάλωσης ρεύματος, η ρύθμιση της επιθυμητής θερμοκρασίας (χώρου/νερού) μπορούν εύκολα να ρυθμιστούν ή να ελεγχθούν μέσω της εφαρμογής. Μια εξαιρετικά χρήσιμη λειτουργία είναι η χρήση της εφαρμογής για την προθέρμανση ενός χώρου.

Οι ολοκληρωμένες λύσεις θέρμανσης και κλιματισμού της LG μέσω των συστημάτων αντλιών θερμότητας αποτελούν την ιδανική επιλογή για θέρμανση το χειμώνα, για ένα άνετο, ζεστό περιβάλλον και επιπλέον ξεγνοιασιά χάρη στην εξοικονόμηση κόστους.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.