Τα 5 πιο εντυπωσιακά σετ ταινιών του 2023 που αποτελούν διακοσμητική έμπνευση!

0

Το Χόλιγουντ είχε ένα γεμάτο γεγονότα 2023, τουλάχιστον. Από το ιστορικό «Barbenheimer» η χρονιά που πέρασε ήταν σημαντική για τη βιομηχανία του θεάματος. Αν μας ρωτάτε, μια καλή ταινία δεν είναι τίποτα χωρίς τα εντυπωσιακά σκηνικά και τις τοποθεσίες γυρισμάτων που μεταφέρουν τους θεατές σε όποιον κόσμο κι αν θέλουν.

Παρακάτω, παραθέτουμε 5 ταινίες που μας εντυωσίασαν μόνο για τον σχεδιασμό παραγωγής. Αξίζουν επαίνους σίγουρα πάντως για τη διαδικασία πίσω από τον τρόπο δημιουργίας τους έως και τη διακοσμητική έμπνευση που προσφέρουν.

Poor Things

Τοποθετημένο σε μια διφορούμενη χρονική περίοδο, το Poor Things απαιτούσε τη δημιουργία ενός κόσμου για να κατοικήσει ο κύριος χαρακτήρας Bella Baxter (Emma Stone). Στο ταξίδι της ανακάλυψης, η Bella βρίσκεται στο Λονδίνο, τη Λισαβόνα, την Αλεξάνδρεια και το Παρίσι. Οι σχεδιαστές παραγωγής Shona Heath και James Price συνεργάστηκαν για να ονειρευτούν επικά σκηνικά σε στούντιο στη Βουδαπέστη. Ένας συνδυασμός από ζωγραφισμένα σκηνικά, οπίσθια προβολή και οθόνες LED κάνουν το σύμπαν να νιώθει πραγματικά σαν «ένα παραμύθι», όπως το είπε ο σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος σε μια συνέντευξη τύπου.

Barbie

Τα σκηνικά της Barbie—που πυροδότησαν τη ζωντανή τάση της Barbiecore—μπορεί να ήταν τα πιο πολυσυζητημένα σετ ταινιών του 2023. Η ταινία σκηνοθετημένη από την Γκρέτα Γκέργουιγκ χρησιμοποίησε ακόμη και την παγκόσμια προσφορά ροζ μπογιάς μιας εταιρείας για να ζωντανέψει τη Barbie Land. Με ονειρεμένα σπίτια εμπνευσμένα από το Παλμ Σπρινγκς, ζωγραφισμένα φόντο και άλλες ατελείωτες λεπτομέρειες, τα σκηνικά της Barbie και οι τοποθεσίες γυρισμάτων είναι καλύτερες από ό,τι θα μπορούσαμε να φανταστούμε ποτέ. Μας αρέσει ακόμη και το σπίτι της Weird Barbie.

Killers of the Flower Moon

Το Killers of the Flower Moon ταξιδεύει τους θεατές πίσω σε μια σκοτεινή περίοδο της ιστορίας της Οκλαχόμα. Βασισμένη στην αληθινή ιστορία των ύποπτων δολοφονιών των μελών του Έθνους Osage τη δεκαετία του 1920, η ταινία σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορτσέζε γυρίστηκε όπου διαδραματίστηκαν τα πραγματικά εγκλήματα: Οκλαχόμα. Οι πόλεις Pawhuska, Fairfax και Bartlesville αξιοποιήθηκαν, όπου η ομάδα με επικεφαλής τον σχεδιαστή παραγωγής Jack Fisk έχτισε προσόψεις εμπνευσμένες από τη δεκαετία του ’20 και μετέτρεψε τα ερείπια ενός κτιρίου εμπορευμάτων σε έναν παλιό σιδηροδρομικό σταθμό.

Oppenheimer

Μια προηγούμενη έκδοση του Los Alamos κατασκευάστηκε πρόσφατα για το Oppenheimer του σκηνοθέτη Christopher Nolan στο Ghost Ranch στο Abiquiu του Νέου Μεξικού, το οποίο υπάρχει κατά μήκος της ίδιας οροσειράς με την πραγματική πόλη του Los Alamos. Η σχεδιάστρια παραγωγής Ruth De Jong και η ομάδα της κατασκεύασαν όλα τα φυσικά εξωτερικά μέρη και βασίστηκαν σε ντυμένες τοποθεσίες γυρισμάτων για τους εσωτερικούς χώρους—συμπεριλαμβανομένου του πραγματικού σπιτιού του Oppenheimer, το οποίο παρέμεινε κυρίως ανέγγιχτο από τότε που ζούσε εκεί.

Wonka

Το εργοστάσιο σοκολάτας του Willy Wonka έχει κοσμήσει τη μεγάλη οθόνη δύο φορές. Στο Wonka, οι θαυμαστές του χαρακτήρα Roald Dahl παρουσιάζονται στον προκάτοχο του εργοστασίου: το κατάστημα σοκολάτας Wonka που βρίσκεται σε ένα εμπορικό κέντρο που έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με το πρότυπο της Galleria Vittorio Emanuele II του Μιλάνου. Τοποθετημένο σε μια φανταστική πόλη εμπνευσμένη από τα καλύτερα της Ευρώπης, το κατάστημα είναι γεμάτο με νόστιμες λεπτομέρειες — πολλές από τις οποίες είναι πραγματικά βρώσιμες.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.