Τα 7 απαραίτητα βήματα για ένα σωστά οργανωμένο ψυγείο!

0

Ένα ακατάστατο και αποδιοργανωμένο ψυγείο μπορεί να κάνει την προετοιμασία γευμάτων και το μαγείρεμα δύσκολο, αλλά με μερικές απλές συμβουλές, μπορείτε να μετατρέψετε το ψυγείο σας σε έναν οργανωμένο και λειτουργικό χώρο. Ακολουθούν 7 απαραίτητα βήματα για να οργανώσετε το ψυγείο σας σωστά:

Ξεκινήστε με καθαριότητα

Πριν ξεκινήσετε να οργανώνετε το ψυγείο σας, βγάλτε τα όλα και καθαρίστε το καλά. Αυτό θα σας διευκολύνει να δείτε τι έχετε και θα δημιουργήσετε μια νέα αρχή για την οργάνωση.

Χρησιμοποιήστε διαφανή δοχεία

Η χρήση διαφανών δοχείων για την αποθήκευση τροφίμων στο ψυγείο σας, όχι μόνο διευκολύνει να δείτε τι έχετε, αλλά βοηθά επίσης να κρατάτε τα πράγματα οργανωμένα. Χρησιμοποιήστε δοχεία με στεγανά καπάκια για να αποφύγετε διαρροές και διαρροές.

Ομαδοποιήστε τα αντικείμενα που μοιάζουν

Διατηρήστε παρόμοια αντικείμενα μαζί στο ψυγείο σας, όπως γαλακτοκομικά προϊόντα, κρέατα και λαχανικά. Αυτό θα διευκολύνει την εύρεση αυτού που χρειάζεστε και θα βοηθήσει στην πρόληψη της σπατάλης τροφίμων.

Βάλτε τα πάντα με ετικέτα

Η τοποθέτηση ετικετών στα δοχεία και τα ράφια σας μπορεί να σας βοηθήσει να θυμάστε τι πηγαίνει πού και να σας διευκολύνει να βρείτε αυτό που χρειάζεστε. Χρησιμοποιήστε έναν ετικετογράφο ή ακόμα και λίγη ταινία και μαρκαδόρο για να βάλετε ετικέτες στα δοχεία σας.

Χρησιμοποιήστε την πόρτα για καρυκεύματα

Οι πόρτες του ψυγείου σας είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να αποθηκεύετε καρυκεύματα και άλλα μικροαντικείμενα. Χρησιμοποιήστε μια διάταξη οργάνωσης πόρτας ή ράφι για να κρατήσετε τα πάντα σε ένα μέρος και να έχετε εύκολη πρόσβαση.

Διατηρήστε μια ενότητα «use first».

Ορίστε ένα τμήμα του ψυγείου σας για τρόφιμα που πρέπει πρώτα να εξαντληθούν, όπως υπολείμματα ή τρόφιμα που πλησιάζουν την ημερομηνία λήξης τους. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή σπατάλης τροφίμων και θα διατηρήσει το ψυγείο σας οργανωμένο.

Εξετάστε τις ζώνες θερμοκρασίας

Οι διαφορετικοί χώροι του ψυγείου σας έχουν διαφορετικές ζώνες θερμοκρασίας, γι’ αυτό να έχετε υπόψη σας πού αποθηκεύετε ορισμένα τρόφιμα. Για παράδειγμα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα πρέπει να φυλάσσονται στο πιο κρύο μέρος του ψυγείου σας, ενώ τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να φυλάσσονται στα συρτάρια.

Εν ολίγοις, η οργάνωση του ψυγείου σας δεν είναι μια δύσκολη εργασία. Χρησιμοποιώντας διαφανή δοχεία, ομαδοποιώντας παρόμοια αντικείμενα, προσθέτοντας ετικέτες σε όλα και έχοντας υπόψη τις ζώνες θερμοκρασίας, μπορείτε να μετατρέψετε το ψυγείο σας σε έναν οργανωμένο και λειτουργικό χώρο.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.