Τα χειμωνιάτικα λουλούδια

0

Ο κήπος σας ή το μπαλκόνι σας μπορεί να είναι γεμάτο λουλούδια ακόμα και τη χειμερινή περίοδο. Η αλήθεια είναι ότι σας είχε λείψει λίγο το πράσινο των καλοκαιρινών αλλά και ανοιξιάτικων μηνών. Τώρα μπορείτε να τοποθετήσετε λουλούδια τα οποία είναι χειμερινά και θα σας κρατήσουν. Και ποια είναι αυτά;

Το κυκλάμινο είναι η κλασσική, σίγουρη αλλά και διαχρονική χειμερινή επιλογή σου αν επισκεφθείς κάποια έκθεση αλλά και κάποιο φυτώριο. Παρόλα αυτά θα χρειαστεί να προσέξεις ώστε να μη το ποτίζεις συνέχεια γιατί θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Επιπλέον θα πρέπει να κόβεις συνέχεια τα λουλούδια γιατί έτσι θα ανθίζει όλο και περισσότερο.

111

Άλλο ένα λουλούδι που θυμίζει αλλά είναι και κατάλληλο για χειμώνα είναι ο καλοκέφαλος. Είναι γκρι χρώματος και δεν είναι τόσο όμορφο όσο το κυκλάμινο παρόλα αυτά έχει και αυτό τη μαγεία του. Αν μάλιστα το τοποθετήσεις σε μια μεγάλη γλάστρα είναι ότι πρέπει για τον κήπο σου.

2222

Τέλος η καλούνα είναι άλλο ένα φυτό το οποίο εκτός από πολυετές και φουντωτό όλο το χρόνο ανθίζει τον επόμενο χειμώνα αλλά και κάθε χειμώνα. Υπάρχει σε διάφορους χρωματισμούς για να διαλέξεις και γιατί όχι; Να πάρεις αρκετά χρώματα μαζί.

33333

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.