Τα γιατροσόφια της γιαγιάς κρύβουν παράδοση και αγάπη!

0

Τα γιατροσόφια της γιαγιάς εκτός από το γεγονός ότι «δουλεύουν» πολλές φορές, είναι «γλυκά» γιατί κουβαλάνε μαζί τους παράδοση χρόνων και φυσικά όλη την φροντίδα και αγάπη που έδειχναν οι γιαγιάδες μας όταν αρρωσταίναμε! Ενώ η σύγχρονη ιατρική έχει κάνει αξιοσημείωτα βήματα προόδου, υπάρχει κάτι μαγικό στα γιατροσόφια της γιαγιάς που φαίνεται να «δουλεύουν» τις περισσότερες φορές.

Η αξιόπιστη κοτόσουπα

Είτε πρόκειται για κοινό κρυολόγημα είτε για γρίπη, η σπιτική κοτόσουπα της γιαγιάς είναι γνωστό ότι καταπραΰνει τόσο το σώμα όσο και την ψυχή. Η ζεστασιά, τα θρεπτικά συστατικά και η επιπλέον πρέζα αγάπης που προσθέτει το καθιστούν ένα ελιξίριο που μπορεί να ανταγωνιστεί οποιοδήποτε φάρμακο, σχεδόν.

Κομπρέσες, ζεστές ή κρύες, με νερό και ξύδι

Είτε χτυπάγαμε κάπου, είτε πονούσε η κοιλιά μας, είτε είχαμε πυρετό, οι κομπρέσες είναι με ξύδι είναι βασικές για να «γιάνεις».

Young sick businesswoman sneezing in a tissue while working in the office.

Αλόη

Για μικρά κοψίματα και εγκαύματα, η εφαρμογή τζελ αλόης βέρα είναι η λύση της γιαγιάς. Αυτό το ταπεινό παχύφυτο χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τις καταπραϋντικές και θεραπευτικές του ιδιότητες. Είτε πρόκειται για ηλιακό έγκαυμα είτε για ατύχημα στην κουζίνα, η αλόη βέρα προσφέρει δροσιά και επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης.

Οι γνωστές βεντούζες

Φυσικά, το κρυολόγημα το απορροφούν οι βεντούζες. Δεν χρειάζεσαι πολλά, παρά μόνο κρασοπότηρα, πιρούνι με βαμβάκι και οινόπνευμα και αναπτήρα! Μην τρομάζεις στο άκουσμά τους, η γιαγιά φυσικά και ξέρει να «κόβει βεντούζες» και θα γίνεις «περδίκι»!

Το βιξ

Για πάσα νόσο και… το βιξ σε βοηθάει σε όλα! Αρχικά σου ανοίγει το αναπνευστικό! Άσε που σε βοηθάει να ιδρώσεις και να πέσει ο πυρετός. Απλά μπορεί να δακρύσεις λίγο…

Πονάει δόντι; Ούζο!

Ο πονόδοντος είναι απάλευτος και η αλήθεια είναι ότι πραγματικά θέλεις κάτι δραστικό να σε κάνει να ξεχάσεις ότι υπάρχεις αν γίνεται. Γι’ αυτό η γιαγιά ήξερε και σου έδινε ούζο για να κάνεις μπούκωμα να μουδιάσεις το σημείο! Βέβαια, μάλλον ξέχναγε να σου πει ότι μετά δεν το καταπίνουμε αλλά το φτύνουμε γιατί ήσουν και 10 χρονών… Εντάξει η δουλειά γινόταν! Δεν θυμόσουν το όνομά σου αλλά ούτε και τον πόνο!

Θυμόσαστε την «κυρά μας την μαμή» σωστα; Η Βασιλειάδου με τον Μακρή ήταν στα μαχαίρια… τα γιατροσόφια της Βασιλειάδου δεν τα έφτανε κανένας! Βέβαια ήρθε η επιστήμη να την αμφισβητήσει! όπως και να έχει, δεν μένουμε ποτέ στα γιατροσόφια της γιαγιάς αλλά ερχόμαστε σε επαφή με τον γιατρό μας! Όλα αυτα είναι γεμάτα αγάπη και εμπειρία αλλά καλό είναι να τα χρησιμοποιούμε συμπληρωματικά με τις οδηγίες ενός γιατρού!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.