Τα πιο αφράτα pancakes που έχεις δοκιμάσει ποτέ!

0

Αυτά είναι τα πιο αφράτα pancakes που μπορείτε να φτιάξετε χωρίς εξειδικευμένο κιτ, συνδυάζοντας διττάνθρακες που ενεργοποιούνται από το κεφίρ και δίνουν μια επιπλέον ώθηση από τα χτυπημένα ασπράδια αυγών. Είτε τα σερβίρετε με μούρα και γιαούρτι είτε με μπέικον και σιρόπι σφενδάμου, αποτελούν ένα τέλειο brunch για όλα τα γούστα.

Συστατικά

  • 200g απλό αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού διττανθρακικό σόδα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 2 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής χωρισμένα
  • 100ml γάλα πλήρες
  • 5 φλ κεφίρ (ή γιαούρτι ή βουτυρόγαλα)
  • 25g ανάλατο βούτυρο, λιωμένο (ή φυτικό λάδι)

Μέθοδος

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη διττανθρακική σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη μαζί σε ένα μπολ. Προσθέστε τους κρόκους των αβγών και μια πιτσιλιά γάλα και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα και το κεφίρ και ανακατέψτε καλά.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια σε ένα ξεχωριστό μπολ να σφίξουν. Τα διπλώνουμε προσεκτικά στο κουρκούτι.
  3. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι (ή ιδανικά ένα τηγάνι από μαντεμένιο) σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο. Αλείψτε το βούτυρο γύρω από τη βάση του τηγανιού και ρίξτε ότι περισσεύει σε ένα μικρό μπολ.
  4. Ρίξτε μέσα στρογγυλά από τη ζύμη που έχουν πλάτος περίπου 9 cm/3½ in. Μαγειρέψτε τις τηγανίτες από την πρώτη πλευρά για περίπου 2 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να εμφανίζονται μερικές μικροσκοπικές φυσαλίδες στην επιφάνεια και οι άκρες να φαίνονται λίγο σφιχτές.
  5. Αναποδογυρίστε τις τηγανίτες πολύ απαλά και μαγειρέψτε για ένα ακόμη λεπτό περίπου, μέχρι να γίνουν ωραίες και χρυσαφένιες και από τις δύο πλευρές.
  6. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κουρκούτι. Διατηρήστε το ζεστό ή σερβίρετε αμέσως.

Καλή απόλαυση!

Share it!

Γράψε το δικό σου Σχόλιο!