Το ταξίδι μιας κάψουλας Nespresso δεν σταματά…

0

H Nespresso συνδυάζει τη μοναδική απόλαυση του καφέ με την οικολογική συνείδηση και προσκαλεί τα μέλη του Nespresso Club να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης που πραγματοποιεί για τις κάψουλες Nespresso.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της εταιρείας για αξιοποίηση και ανακύκλωση των υλικών της, έχουν τοποθετηθεί μονάδες συλλογής (ειδικοί κάδοι) στις Nespresso Boutiques στις οποίες τοποθετούνται οι χρησιμοποιημένες κάψουλες. Συγκεκριμένα, οι ειδικοί κάδοι βρίσκονται στις Nespresso Boutiques στο Κολωνάκι (Πλ. Φιλικής Εταιρίας 21, 10674), στο Νέο Ψυχικό (Κηφισίας 168, 11525), στην Κηφισιά (Λεβίδου 11, 14562) και στη Θεσσαλονίκη (Μητροπόλεως 36 & Πλουτάρχου, 54623).

Nespresso ανακύκλωση_picture 2 (Large)

Ο όγκος των καψουλών που συγκεντρώνεται, μεταφέρεται στο Κέντρο Ανακύκλωσης Αλουμινίου (ΚΑΝΑΛ). Εκεί, η ειδικά σχεδιασμένη μηχανή ανακύκλωσης καψουλών, διαχωρίζει τον καφέ από το αλουμίνιο, έτσι ώστε το δεύτερο να αξιοποιηθεί από την Ελληνική Βιομηχανία Αλουμινίου (ΕΛΒΑΛ) για την παραγωγή άλλων προϊόντων.

Η επιλογή του αλουμινίου ως υλικό συσκευασίας έχει γίνει με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς προστατεύει τα περίπου 900 αρώματα που περιέχει μία Εκλεκτή Ποικιλία Nespresso. Παράλληλα, το αλουμίνιο είναι ένα υλικό το οποίο μπορεί να ανακυκλώνεται αενάως, χωρίς να χάσει την ποιότητά του και τις ιδιότητες του.

Nespresso ανακύκλωση_picture 4 (Large)

Η Nespresso, θέλοντας να προτρέψει περισσότερα μέλη του Nespresso Club να δοκιμάσουν το πρόγραμμα ανακύκλωσης, διοργανώνει έναν διαγωνισμό, κατά τον οποίο όσοι επιστρέφουν τις χρησιμοποιημένες κάψουλές τους στις Nespresso Boutiques έως τις 18/6 λαμβάνουν μέρος σε κλήρωση για τρεις μηχανές καφέ PIXIE Carmine Red με πάνελ από ανακυκλωμένο αλουμίνιο.

Η εταιρεία, συνεχίζοντας να προσφέρει καφέ υψηλής ποιότητας, φροντίζει να δρα με ευαισθησία και περιβαλλοντική υπευθυνότητα. Μάθετε περισσότερα στο www.nespresso.com/positive.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.