Τέλος στα «απρόσκλητα» κατοικίδια

0

Αν οι μύγες το καλοκαίρι σε εκνευρίζουν τότε σίγουρα οι κατσαρίδες σου προκαλούν πανικό. Τα απρόσκλητα κατοικίδια τρυπώνουν στο σπίτι και εμφανίζονται το βράδυ προσφέροντας σου ατελείωτες στιγμές ξενυχτιού όση ώρα τις κυνηγάς. Ναι, τώρα το κυνηγητό τελειώνει μια για πάντα αν κάνεις τα παρακάτω:

1. Καθάριζε συχνά τον πάγκο της κουζίνας, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες προκειμένου να εξαφανίσεις ψίχουλα ή υπολείμματα τροφών που θα τις προσεγγίσουν.

2.Αν έχεις πάει διακοπές φρόντισε να αφαιρέσεις αμέσως τα ρούχα από τη βαλίτσα σου και να ελέγξεις αν υπάρχει κάποια κατσαρίδα μέσα, πολλές φορές όσο και αν σου φανεί περίεργο τις μεταφέρουμε από την εξοχή στο σπίτι.

3. Ειδικά το βράδυ μην ανοίγεις τη μπαλκονόπορτα αν δεν έχεις σίτες στο σπίτι γιατί θα τρυπώσουν αμέσως.

4.Μόνωσε τους σωλήνες

5. Χρησιμοποίησε βορικό οξύ αν έχεις δει κάποια κατσαρίδα που δεν κατάφερες να σκοτώσεις. Μόλις η κατσαρίδα το καταπιεί πεθαίνει. Πρόσεξε μόνο γιατί είναι αρκετά τοξικό, αν έχεις ζώα στο σπίτι ή παιδιά τοποθέτησε το κάτω από νεροχύτες ή πίσω από πλυντήρια.Γενικά, σε οποιαδήποτε σκοτεινή περιοχή του σπιτιού.

6.Αν παρατηρήσεις κάποια διαρροή στους σωλήνες φρόντισε να φτιάξεις αμέσως το πρόβλημα διαφορετικά οι κατσαρίδες θα γίνουν οι καινούριοι σου φίλοι.

7. Μην αφήνεις άπλυτα πιάτα με νερό στον νεροχύτη. Όσο και αν σκέφτεσαι ότι θέλεις να τα πλύνεις αύριο ίσως η κατσαρίδα μπορεί να κάνει την εμφάνιση της,οπότε η καθαριότητα είναι η λύση.

8. Γλιτώστε από τις κατσαρίδες τοποθετώντας φύλλα δάφνης. Είναι μια εύκολη λύση για να γλιτώσετε από αυτές ειδικά αν υπάρχουν παιδιά ή ζώα στο σπίτι.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.