Τι δεν πρέπει να ξεχάσεις όταν σου δείχνει σπίτι μεσίτης

0

Όταν ψάχνουμε σπίτι και οι μεσίτες μας δείχνουν σπίτια, μας κάνουν το τυπικό tour του σπιτιού. Αν και οι περισσότεροι εργαζόμενοι σε μεσιτικές εταιρίες είναι επαγγελματίες και δεν θα μας έκρυβαν κάτι, είναι σημαντικό να έχουμε τα μάτια μας …14. Μπορεί πράγματα που θα μας ενοχλήσουν, να μην τους αφορούν.

Έτσι, θα αποφύγουμε να υπογράψουμε συμβόλαιο για κάποιο σπίτι που έχει «κρυφές παγίδες» που θα μας κάνουν να το μετανιώσουμε. Αυτά είναι μερικά από τα πράγματα που δεν πρέπει με τίποτα να ξεχάσετε όταν σας δείχνει σπίτι κάποιος μεσίτης.

Μην ξεχάσετε την μεζούρα σας 

Το σπίτι μπορεί να δείχνει ιδανικό αλλά μπορεί να μην χωράνε τα έπιπλα σας. Μπορεί να μην χωράει το πλυντήριο και να πρέπει να αλλάξετε ή η κουζίνα, να μην χωράει ο καναπές από την πόρτα. Το να αλλάξετε έπιπλα είναι χρονοβόρα διαδικασία και δαπανηρή. Εάν στο τέλος είστε μεταξύ δύο σπιτιών που μοιάζουν ιδανικά, θα είναι πιο εύκολο να διαλέξετε αυτό στο οποίο τα έπιπλα σας ταιριάζουν τέλεια.

Μην δείτε το σπίτι χωρίς τους συγκατοίκους σας

Εάν δεν σκοπεύετε να μείνετε μόνοι σας στο σπίτι που πρόκειται να πάρετε, φροντίστε να μπορείτε να το δείτε με τους μεσίτες και το άλλο άτομο μαζί. Έτσι, θα μπορείτε να συζητήσετε επί τόπου τι σας αρέσει και δεν σας αρέσει καθώς και να είστε παρόντες σε ότι πουν οι μεσίτες. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα υπάρξουν παρεξηγήσεις, θα είναι πιο εύκολο να λάβετε υπόψιν σας όλα τα στοιχεία του σπιτιού στην κοινή σας συζήτηση και θα αποφύγετε να χρειαστεί να ξανά πάτε στο σπίτι για να δείτε κάτι που σας επισήμανε το άλλο άτομο. Επίσης, όλες οι συνεννοήσεις θα γίνουν πολύ πιο γρήγορα.

μεσίτης

Μην πάτε απροετοίμαστοι

Μην ξεχάσετε να σημειώσετε από πριν τις ερωτήσεις σας, βάση των επιθυμιών και των αναγκών σας. Για παράδειγμα, επιτρέπονται στην πολυκατοικία τα κατοικίδια; Πιάνουν τα κινητά μέσα στο σπίτι; Μπορείτε να κάνετε πρόβα για την σχολή κιθάρας που πηγαίνετε; Πώς πληρώνονται τα κοινόχρηστα; Θα έχετε πρόσβαση στην ταράτσα; Ποιος πλένει τη κοινόχρηστη σκάλα; Θα αναγκαστείτε να πληρώσετε για πετρέλαιο; και άλλες πολλές τέτοιες ερωτήσεις. Εάν λύσετε αυτά τα θέματα από την αρχή, θα αποφύγετε μελλοντικές παρεξηγήσεις (ακόμη και τσακωμούς). Σε περίπτωση που νομίζετε ότι θα ξεχάσετε κάτι, κάντε σημειώσεις και έχετε τις μαζί σας.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.