Το FRITZ!Smart Gateway επεκτείνει το FRITZ! Smart Home με τη συμβατότητα Zigbee

0

Τι είναι το Zigbee;

Το Zigbee είναι ένα ασύρματο πρότυπο ανεξάρτητο από τον κατασκευαστή που χρησιμοποιείται σε πολλές συσκευές Smart Home. Οι συσκευές Zigbee δικτυώνονται μεταξύ τους και σχηματίζουν το δικό τους δίκτυο Mesh, οπότε η εμβέλεια των μεμονωμένων συσκευών δεν είναι καθοριστική. Είναι σημαντικό κάθε συσκευή να βρίσκεται σε επαφή με τουλάχιστον μία άλλη συσκευή Zigbee. Για τον έλεγχο των συσκευών Zigbee απαιτείται μια πύλη, για παράδειγμα η FRITZ!Smart Gateway. Το Zigbee χρησιμοποιεί τη ζώνη συχνοτήτων 2,4 GHz (όπως το Wi-Fi και το Bluetooth) και τη ζώνη ραδιοσυχνοτήτων ISM χωρίς άδεια γύρω στα 868 MHz και έχει θεωρητική εμβέλεια έως και 100 μέτρα σε εσωτερικούς χώρους. Η εμβέλεια είναι μεγαλύτερη από τις συσκευές Wi-Fi των 2,4 GHz.

Το Zigbee στο FRITZ! Smart home – πώς λειτουργεί

Η προσθήκη του Zigbee στο FRITZ! Smart Home είναι εύκολο: Συνδέστε την FRITZ!Smart Gateway στο FRITZ!Box σας (με FRITZ!OS 7.50 ή νεότερη έκδοση) μέσω LAN ή Wi-Fi. Μπορείτε να συνδέσετε τις υποστηριζόμενες συσκευές Zigbee στο FRITZ!Smart Home μέσω του περιβάλλοντος εργασίας χρήστη FRITZ!Smart Gateway.

Στη συνέχεια, οι συσκευές Zigbee είναι στη διάθεσή σας με τις γνωστές λειτουργίες του Smart Home: άμεσος έλεγχος μέσω του περιβάλλοντος εργασίας χρήστη, του FRITZ!App Smart Home, του FRITZ!Fon ή των έξυπνων διακοπτών FRITZ!DECT 440 και 400. καθώς και ενσωμάτωση των συσκευών Zigbee σε πρότυπα, σκηνές και ρουτίνες. Μπορείτε να ελέγχετε τις συσκευές Zigbee μαζί με τις συσκευές FRITZ!Smart Home.

Ποιες συσκευές Zigbee είναι συμβατές;

Ειδικά όσον αφορά τα ελεγχόμενα φώτα, υπάρχει μεγάλη ποικιλία συσκευών που μπορείτε να ελέγξετε με την FRITZ!Smart Gateway. Αυτό σημαίνει ότι επωφελείστε από ένα ευρύ φάσμα φωτιστικών τρίτων κατασκευαστών. Για λεπτομέρειες σχετικά με τις συμβατές συσκευές, ανατρέξτε στη λίστα συμβατότητας.

Δείτε πώς μπορείτε να καταχωρήσετε μια συσκευή Smart Home στο FRITZ!Smart Gateway

Το γνωρίζατε; Το FRITZ!Smart Gateway υποστηρίζει επίσης το πρότυπο DECT ULE, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε διπλάσιες συσκευές FRITZ! Smart Home συσκευές στο FRITZ! Smart Home. Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τις εκτεταμένες λειτουργίες μέτρησης και ανάλυσης των χειριστηρίων θερμαντικών σωμάτων FRITZ! και των έξυπνων βυσμάτων FRITZ! Επιπλέον, υποστηρίζεται η λειτουργία DECT ULE/HAN FUN για συσκευές τρίτων κατασκευαστών.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.