Το Ιδανικό Κλίμα ενάντια στην Κλιματική Αλλαγή – Η βιωσιμότητα αναδεικνύεται σε στρατηγική επιλογή της Daikin Hellas!

0

Με τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αειφορία στο επίκεντρο του πλάνου της στην ελληνική αγορά, ακολουθώντας το όραμα της μητρικής εταιρίας συνεχίζει η Daikin Hellas, όπως ανακοινώθηκε σε ψηφιακή συνέντευξη Τύπου με αφορμή την παρουσίαση των νέων συστημάτων VRV 5 S.

Με πρωταρχικές αξίες τον άνθρωπο και το περιβάλλον, η Daikin που αποτελεί τον Παγκόσμιο Ηγέτη στο Ιδανικό Κλίμα, πρωταγωνιστεί στην καινοτομία, προωθώντας την επόμενη γενιά ψυκτικών μέσων R-32 και κλιμακώνει τη συνεργασία της με περιβαλλοντικούς φορείς διεθνώς, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μείωσης των F-gases κατά 80% μέχρι το 2050.

Το νέο σύστημα VRV 5 S της εταιρίας, που παρουσιάστηκε σήμερα, αντανακλά πλήρως αυτήν την πράσινη φιλοσοφία, αφού βασίζεται σε R-32 και αξιοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών.

«Η αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών παγκοσμίως είναι ένας ακόμα παράγοντας που θα δημιουργήσει αυξημένη ζήτηση για θέρμανση και κλιματισμό μέχρι το 2050. Η πρόκληση για όλους μας είναι να καλύψουμε αυτή τη ζήτηση λοιπόν  με έναν ενεργειακά αποδοτικό και βιώσιμο τρόπο. Στη Daikin το όραμά μας είναι να παρέχουμε το Ιδανικό Κλίμα όντας παράλληλα ένας κατασκευαστής με ουδέτερο ενεργειακό αποτύπωμα. Με το VRV 5 S πραγματοποιούμε αυτή μας τη δέσμευση» ανέφερε ο κύριος Δημήτρης Καλογεράς, Διευθυντής Επαγγελματικών Εφαρμογών της Daikin Hellas.

H κ. Χριστίνα Αντωνίου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Daikin Hellas παρουσίασε τη διεθνή περιβαλλοντική  στρατηγική της εταιρίας, η οποία έχει ως βασικό στόχο τον περιορισμό των επιδράσεων των συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη δημιουργία βιώσιμων πόλεων.

«Το όνομα της Daikin βρίσκεται σε όλη τη μακροχρόνια ιστορία του πίσω από κάθε ορόσημο στον κλάδο των συστημάτων κλιματισμού, οδηγώντας τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Ήμασταν άλλωστε η πρώτη εταιρία που εισήγαγε το ψυκτικό υγρό R-32, το οποίο σύμφωνα με έρευνες μπορεί να συμβάλλει στον περιορισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου κατά 72%» ανέφερε η κυρία Αντωνίου.

Η κυρία Αντωνίου παρουσίασε την περιβαλλοντική αποστολή της μητρικής εταιρίας, που έχει θεμελιωθεί πάνω στην αντίληψη ότι η βιομηχανία συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού πρέπει να είναι στρατηγικός εταίρος στην παγκόσμια προσπάθεια για το κλίμα.

Στόχος της εταιρίας στην Ελλάδα είναι να εδραιωθεί στην προσφορά βιώσιμων λύσεων και στην εμπειρία πώλησης, διατηρώντας την ηγετική της θέση κα αγγίζοντας ένα κύκλο εργασιών 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Η βιωσιμότητα βρίσκεται στο επίκεντρο του στρατηγικού πλάνου Fusion 2025 για το οποίο η εταιρία θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες το επόμενο χρονικό διάστημα.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.