Το κιτ διακοπών: Τα φάρμακα που ΠΡΕΠΕΙ να έχεις μαζί σου!

0

Οι διακοπές είναι μια εποχή για να χαλαρώσετε και να δημιουργήσετε μόνιμες αναμνήσεις, αλλά είναι σημαντικό να δίνετε προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας. Απροσδόκητες ασθένειες ή ατυχήματα μπορούν γρήγορα να μειώσουν το ευχάριστο πνεύμα του ταξιδιού σας, επομένως είναι απαραίτητο να προετοιμαστείτε με ένα καλά εφοδιασμένο κιτ διακοπών. Εδώ είναι μερικά απαραίτητα φάρμακα που πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας στις διακοπές:

Παυσίπονα και αντιπυρετικά

Η ακεταμινοφαίνη ή η ιβουπροφαίνη μπορούν να ανακουφίσουν από πονοκεφάλους, πόνους στο σώμα και πυρετούς, διασφαλίζοντας ότι μπορείτε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τις διακοπές σας ακόμα κι αν αντιμετωπίζετε μικρές ενοχλήσεις.

Αντιισταμινικά

Οι αλλεργίες μπορεί να χτυπήσουν ανά πάσα στιγμή και τα άγνωστα περιβάλλοντα μπορεί να σας εκθέσουν σε νέα αλλεργιογόνα. Τα αντιισταμινικά βοηθούν στην ανακούφιση συμπτωμάτων όπως το φτέρνισμα, ο κνησμός και τα εξανθήματα, επιτρέποντάς σας να βιώσετε πλήρως τον προορισμό.

Αντιδιαρροϊκό φάρμακο

Η διάρροια των ταξιδιωτών είναι μια κοινή ανησυχία όταν εξερευνάτε νέες κουζίνες και περιβάλλοντα. Τα αντιδιαρροϊκά φάρμακα όπως η Λοπεραμίδη μπορούν να προσφέρουν προσωρινή ανακούφιση μέχρι να αποκτήσετε πρόσβαση στην κατάλληλη ιατρική φροντίδα.

Φάρμακα για ναυτία

Εάν είστε επιρρεπείς σε ναυτία κατά τη διάρκεια πτήσεων, βόλτες με σκάφος ή μεγάλες διαδρομές, η μεταφορά φαρμάκων όπως το Dimenhydrinate ή το Meclizine μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι.

Αντισηπτικά μαντηλάκια, τσιρώτα και επίδεσμο

Μικρά κοψίματα και γρατζουνιές μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια υπαίθριων δραστηριοτήτων. Ο καθαρισμός των πληγών με αντισηπτικά μαντηλάκια και η κάλυψη τους με επίδεσμους μειώνει τον κίνδυνο μολύνσεων.

Συνταγογραφούμενα φάρμακα

Μην ξεχάσετε να φέρετε άφθονη προμήθεια οποιωνδήποτε συνταγογραφούμενων φαρμάκων που παίρνετε αυτήν τη στιγμή. Φυλάξτε τα στα αρχικά τους δοχεία και φέρτε μαζί ένα αντίγραφο της συνταγής σας, για κάθε ενδεχόμενο.

Αντηλιακό και τζελ Aloe Vera

Η προστασία του δέρματός σας από τις βλαβερές ακτίνες UV είναι απαραίτητη, γι’ αυτό έχετε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας SPF. Σε περίπτωση ηλιακών εγκαυμάτων, το τζελ αλόης βέρα μπορεί να προσφέρει καταπραϋντική ανακούφιση.

Εντομοαπωθητικό και αλοιφή

Ανάλογα με τον προορισμό σας, έντομα όπως τα κουνούπια μπορεί να είναι ενοχλητικά και μπορεί ακόμη και να μεταδώσουν ασθένειες. Φέρτε ένα αποτελεσματικό εντομοαπωθητικό για να παραμείνετε προστατευμένοι. Μια αλοιφή για μετά τα τσιμπήματα είναι απαραίτητη. Υπάρχουν και οι τσούχτρες!

Ηλεκτρολύτες

Η αφυδάτωση είναι ένας κίνδυνος σε ζεστά κλίματα ή εάν ασχολείστε με επίπονες δραστηριότητες.

Θερμόμετρο

Ένα θερμόμετρο είναι απαραίτητο για να παρακολουθείτε αν έχετε πυρετό σε περίπτωση ίωσης ή γρίπης.

Καραμέλες και σιρόπι για τον λαιμό

Τα ταξίδια σας εκθέτουν σε νέα μικρόβια, επομένως η χρήση σταγόνων για τον βήχα, παστίλιες για το λαιμό και φάρμακα για το κρυολόγημα μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα συμπτώματα και να τα αποτρέψετε από το να καταστρέψουν τις διακοπές σας.

Θυμηθείτε να ελέγξετε τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τους κανονισμούς που σχετίζονται με τη μεταφορά φαρμάκων στη χώρα προορισμού σας.

Συσκευάζοντας αυτά τα απαραίτητα φάρμακα στο κιτ διακοπών σας, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τις διαταραχές που σχετίζονται με την υγεία κατά τη διάρκεια των διακοπών σας και να μεγιστοποιήσετε τη χαρά της εξερεύνησης νέων τόπων με ηρεμία. Καλά και ασφαλή ταξίδια!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.