Το σπίτι που φτιάχτηκε με βάση τα μαθηματικά

0

Τα μαθηματικά βρίσκουν εφαρμογή παντού, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Και υπάρχουν πολλοί που μπορούν να μας μιλήσουν για την γοητεία τους και να την εξηγήσουν κιόλας σε εμάς τους δύστυχους που δεν μπορούμε να την καταλάβουμε με τίποτα. Ένας από αυτούς θα ήταν και ο James Stewart, ο μαθηματικός που κέρδισε στη ζωή του 26 εκατομμύρια δολάρια από τα 30 (!) best seller βιβλία που έγραψε για τον λογισμό (calculus).
Που φυσικά όταν ήρθε η ώρα για να φτιάξει το σπίτι των ονείρων του έφτιαξε κάτι που είναι βασισμένο στα μαθηματικά και συγκεκριμένα στο πεδίο που τον έκανε διάσημο και πλούσιο.
Οι αρχιτέκτονες Brigitte Shum και Howard Sutcliffe ήταν εκείνοι που δημιούργησαν το Integral House, ένα «κυματιστό» σπίτι που προσφέρει πανοραμική θέα στο υπέροχο περιβάλλον, ενώ επίσης διαθέτει πισίνα και ένα «concert hall» στο οποίο έχουν παίξει ο Phillip Glass και ο Steve Reich!
Ολοκληρώθηκε το 2009 μετά από έξι χρόνια κατασκευής και πλέον διατίθεται προς πώληση μιας και ο Stewart έφυγε από τη ζωή την περασμένη χρονιά. Η τιμή του ξεκινάει από τα 18 εκατομμύρια δολάρια.

james-stewart-integral-house-calculus-2 james-stewart-integral-house-calculus-3 james-stewart-integral-house-calculus-4 james-stewart-integral-house-calculus-5 james-stewart-integral-house-calculus-6 james-stewart-integral-house-calculus-7 james-stewart-integral-house-calculus-8 james-stewart-integral-house-calculus-9 james-stewart-integral-house-calculus-10 james-stewart-integral-house-calculus-11 james-stewart-integral-house-calculus-12

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.