Το τέλειο «πάντρεμα» μπαρόκ στοιχείων σε μίνιμαλ σπίτι!

0

Η μπαρόκ διακόσμηση είναι γνωστή για το πλούσιο και περίτεχνο στυλ της, που χαρακτηρίζεται από έντονες καμπύλες, περίπλοκες λεπτομέρειες και πολυτελή υλικά. Αν και μπορεί να φαίνεται δύσκολο να ενσωματωθούν μπαρόκ στοιχεία διακόσμησης σε ένα μινιμαλιστικό σπίτι, είναι δυνατό να επιτευχθεί ένας αρμονικός συνδυασμός αυτών των δύο ακολουθώντας ορισμένα βασικά tips.

Ξεκινήστε με μια ουδέτερη παλέτα

Το πρώτο βήμα για την επίτευξη ενός επιτυχημένου «παντρέματος» μινιμαλισμού και μπαρόκ είναι να δημιουργήσετε μια ουδέτερη βάση. Ένας απλός χρωματικός συνδυασμός λευκών, γκρι και μπεζ μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια καθαρή και απέριττη εμφάνιση που παρέχει ένα σκηνικό για να λάμψουν τα μπαρόκ στοιχεία.

Εστίαση σε statement κομμάτια

Η μπαρόκ διακόσμηση έχει να κάνει με μια τολμηρή δήλωση. Επιλέξτε μερικά statement κομμάτια που διαθέτουν περίπλοκες λεπτομέρειες, όπως έναν έντονο πολυέλαιο ή έναν περίτεχνο καθρέφτη, και χρησιμοποιήστε τα ως εστιακά σημεία στο χώρο σας. Αυτά τα κομμάτια θα προσθέσουν μια νότα πολυτέλειας και κομψότητας χωρίς να κατακλύζουν τη μινιμαλιστική αισθητική.

Αναμείξτε υφές και υλικά

Για να προσθέσετε βάθος και οπτικό ενδιαφέρον στο χώρο σας, ανακατέψτε υφές και υλικά. Ενσωματώστε στοιχεία όπως υφάσματα από βελούδο, μετάξι ή σατέν, τα οποία βρίσκονται συνήθως στη μπαρόκ διακόσμηση, αλλά με συγκρατημένο τρόπο. Χρησιμοποιήστε με φειδώ και επιλέξτε υλικά υψηλής ποιότητας για μέγιστο αντίκτυπο.

Ισορροπήστε σχήματα και γραμμές

Η μπαρόκ διακόσμηση είναι γνωστή για τα καμπύλα σχήματα και τις ρέουσες γραμμές της, ενώ ο μινιμαλισμός χαρακτηρίζεται από καθαρές, ίσιες γραμμές. Η εξισορρόπηση αυτών των δύο στυλ μπορεί να δημιουργήσει μια αρμονική εμφάνιση. Επιλέξτε έπιπλα με καθαρές, μοντέρνες γραμμές και ενσωματώστε μπαρόκ στοιχεία με καμπυλάτες πινελιές, όπως ένας κυρτός καναπές ή ένα γλυπτό τραπέζι.

Layering

Η τοποθέτηση αξεσουάρ είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ενσωματώσετε μπαρόκ διακόσμηση χωρίς να κατακλύσετε τον χώρο σας. Προσθέστε μερικά κομμάτια από έργα τέχνης εμπνευσμένα από το μπαρόκ ή διακοσμητικά αντικείμενα στον μινιμαλιστικό χώρο σας και επιστρώστε τα με μοντέρνα κομμάτια για μια συνεκτική εμφάνιση.

Συμπερασματικά, η ενσωμάτωση μπαρόκ διακοσμητικών στοιχείων σε ένα μινιμαλιστικό σπίτι έχει να κάνει με την ισορροπία. Επιλέγοντας μερικά statement κομμάτια, αναμειγνύοντας υφές και υλικά, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν αρμονικό συνδυασμό δύο φαινομενικά αντίθετων στυλ. Με λίγο προγραμματισμό και δημιουργικότητα, το σπίτι σας μπορεί να επιδείξει τα καλύτερα και των δύο κόσμων.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.