Τρόποι να αφαιρέσεις το κερί από τα ρούχα!

0

Μετά το Πάσχα έχουμε αρκετές πιθανότητες να βρούμε σταγόνες κερί τα ρούχα της ανάστασης που ίσως να μην το έχουμε πάρει ακόμα χαμπάρι. Μην ανησυχείτε γιατί το κερί μπορεί να αφαιρεθεί από τα ρούχα.  Υπάρχουν πολλές μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε το κερί από τα ρούχα σας και σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε μερικές από αυτές.

Παγώστε το

Βάλτε τα λερωμένα με κερί ρούχα στην κατάψυξη για μερικές ώρες, αφήνοντας το κερί να σκληρύνει. Μόλις παγώσει το κερί, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι βουτύρου ή μια πιστωτική κάρτα για να ξύσετε όσο το δυνατόν περισσότερο κερί. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλά για την αφαίρεση του κεριού ή άλλων τύπων στερεού κεριού.

Σιδερώστε το

Τοποθετήστε τα λερωμένα με κερί ρούχα ανάμεσα σε δύο φύλλα χαρτοπετσέτας. Ρυθμίστε το σίδερο σας σε χαμηλή θερμοκρασία και σιδερώστε πάνω από τη χαρτοπετσέτα. Η θερμότητα από το σίδερο θα λιώσει το κερί και θα απορροφηθεί από τη χαρτοπετσέτα. Συνεχίστε να αλλάζετε τη χαρτοπετσέτα μέχρι να αφαιρεθεί όλο το κερί.

Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό και σαπούνι πιάτων

Τοποθετήστε τα λεκιασμένα ρούχα σε ζεστό νερό και προσθέστε μερικές σταγόνες σαπούνι πιάτων. Μουλιάστε τα ρούχα για περίπου 30 λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε απαλά τον λεκέ από κερί με τα δάχτυλά σας. Ξεπλύνετε καλά τα ρούχα με ζεστό νερό.

Δοκιμάστε να τρίψετε με οινόπνευμα

Βάλτε λίγο οινόπνευμα στο λεκέ από κερί και αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά. Το οινόπνευμα θα διαλύσει το κερί, διευκολύνοντας την αφαίρεσή του. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί για να σκουπίσετε το κερί και, στη συνέχεια, πλύνετε τα ρούχα ως συνήθως.

Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα αφαίρεσης λεκέδων

Εφαρμόστε ένα αφαιρετικό λεκέδων στο λεκέ από κερί και αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί για να σκουπίσετε το κερί και, στη συνέχεια, πλύνετε τα ρούχα ως συνήθως.

Με λίγα λόγια, η αφαίρεση του κεριού από τα ρούχα μπορεί να είναι μια δύσκολη υπόθεση, αλλά δεν είναι αδύνατη. Χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από τις παραπάνω μεθόδους, μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε λεκέδες από κερί από τα ρούχα σας. Ωστόσο, είναι πάντα σημαντικό να διαβάζετε την ετικέτα φροντίδας στα ρούχα σας πριν επιχειρήσετε οποιαδήποτε από αυτές τις μεθόδους για να διασφαλίσετε ότι δεν θα καταστρέψετε το ύφασμα.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.