Βάψε μόνη σου τις ντουλάπες του σπιτιού και γλίτωσε χρήματα!

0

Το βάψιμο των ντουλαπιών μπορεί να δώσει σε ένα δωμάτιο μια φρέσκια και ενημερωμένη εμφάνιση χωρίς το κόστος αγοράς νέων επίπλων. Μπορεί επίσης να είναι ένα διασκεδαστικό και ικανοποιητικό έργο DIY. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να βάψετε μόνοι σας τις ντουλάπες:

Προετοιμάστε τις επιφάνειες

Πριν ξεκινήσετε το βάψιμο, αφαιρέστε όλα τα υλικά όπως λαβές, πόμολα και μεντεσέδες από την ντουλάπα. Καθαρίστε καλά τις επιφάνειες με ένα απολιπαντικό για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά, λίπη ή βρωμιά. Τρίψτε τις επιφάνειες ελαφρά για να γίνει τραχιά η επιφάνεια και βεβαιωθείτε ότι το χρώμα κολλάει καλά.

Επιλέξτε το σωστό χρώμα

Για τις ντουλάπες, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα χρώμα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήση σε έπιπλα. Τα χρώματα με βάση το λάδι είναι πιο ανθεκτικά, αλλά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να στεγνώσουν και έχουν έντονη μυρωδιά. Τα χρώματα λατέξ καθαρίζονται πιο εύκολα και στεγνώνουν πιο γρήγορα, αλλά μπορεί να μην είναι τόσο ανθεκτικά.

Χρησιμοποιήστε αστάρι

Ένα αστάρι θα βοηθήσει το χρώμα να κολλήσει καλύτερα στην επιφάνεια και να δώσει πιο ομοιόμορφο φινίρισμα. Μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε χρώμα και αστάρι σε ένα ή ξεχωριστό αστάρι.

Χρησιμοποιήστε ένα ποιοτικό πινέλο

Χρησιμοποιώντας ένα ποιοτικό πινέλο θα διασφαλίσετε ότι η βαφή συνεχίζεται ομαλά και ομοιόμορφα. Αναζητήστε ένα πινέλο που έχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήση με τον τύπο βαφής που χρησιμοποιείτε.

Εργασία σε τμήματα

Είναι καλύτερο να εργάζεστε σε μικρά τμήματα για να διασφαλίσετε ότι το χρώμα εφαρμόζεται ομοιόμορφα. Ξεκινήστε από το πίσω μέρος της γκαρνταρόμπας και προχωρήστε προς τα εμπρός. Αφήστε κάθε τμήμα να στεγνώσει εντελώς πριν προχωρήσετε στο επόμενο.

Εφαρμόστε πολλές στρώσεις

Είναι καλύτερο να εφαρμόσετε τουλάχιστον δύο στρώσεις χρώματος για να εξασφαλίσετε πλήρη κάλυψη. Αφήστε κάθε στρώση να στεγνώσει εντελώς πριν εφαρμόσετε την επόμενη.

Επανεγκατάσταση των υλικών

Μόλις στεγνώσει το χρώμα, τοποθετήστε ξανά όλο το υλικό, όπως λαβές, πόμολα και μεντεσέδες.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να δώσετε στις ντουλάπες σας μια φρέσκια και ενημερωμένη εμφάνιση χωρίς το κόστος αγοράς νέων επίπλων. Θυμηθείτε να λαμβάνετε τις απαραίτητες προφυλάξεις ασφαλείας, όπως να φοράτε μάσκα και γάντια και να εργάζεστε σε καλά αεριζόμενο χώρο. Είναι επίσης καλή ιδέα να δοκιμάσετε τη βαφή σε μια μικρή, δυσδιάκριτη περιοχή της γκαρνταρόμπας πριν ξεκινήσετε το πλήρες έργο για να βεβαιωθείτε ότι είστε ευχαριστημένοι με το χρώμα και το φινίρισμα.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.