Βήχας: 4 ροφήματα-«φάρμακα» για άμεση ανακούφιση!

0

Ο βήχας είναι από τα πιο επώδυνα πράγματα όταν κρυώνουμε! Είμαστε στην καρδιά του φθινοπώρου και οι ιώσεις βρίσκονται στο πικ. Η εποχή αυτή είναι ιδανική για να κρυώσουμε αφού ακόμα το πρωί έχει ζέστη αλλά μόλις πέσει η ήλιος κάνει ψύχρα και το να κρυώσουμε είναι παιχνιδάκι! Ενώ τα σιρόπια για τον βήχα αφθονούν, υπάρχουν τέσσερα ροφήματα που μπορούν να χρησιμεύσουν ως καταπραϋντικά ελιξήρια για έναν επίμονο βήχα, προσφέροντας ανακούφιση και άνεση.

Τσάι με μέλι και λεμόνι (στο μπαλκόνι)

Αυτό το κλασικό ρόφημα είναι μια παραδοσιακή θεραπεία για τον βήχα και τον πονόλαιμο για γενιές. Η καταπραϋντική ζεστασιά του τσαγιού σε συνδυασμό με τις φυσικές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του μελιού και τη βιταμίνη C από λεμόνι μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του ερεθισμού του λαιμού και στην καταστολή του βήχα. Είναι μια καταπραϋντική γουλιά που προσφέρει την ανακούφιση που χρειάζεται.

Τσάι τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι ένα ισχυρό φυσικό φάρμακο για τον βήχα λόγω των αντιφλεγμονωδών και αντιβακτηριδιακών ιδιοτήτων του. Ένα φλιτζάνι τσάι τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του ερεθισμού του λαιμού και στην ηρεμία του επίμονου βήχα. Η πικάντικη ζεστασιά του όχι μόνο ανακουφίζει από τα συμπτώματά σας, αλλά φέρνει και μια αίσθηση άνεσης σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

λύσεις πρήξιμο περιόδου

Γάλα με κουρκουμά

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του κουρκουμά είναι καλά τεκμηριωμένες. Ένα ζεστό ποτήρι γάλα κουρκουμά, γνωστό ως «χρυσό γάλα», μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του βήχα χάρη στις αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές του ιδιότητες. Η χρυσή του απόχρωση φέρνει μια ηλιοφάνεια στην ανάρρωσή σας.

Τσάι μέντας

Η περιεκτικότητα του τσαγιού μέντας σε μενθόλη μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των μυών της αναπνευστικής οδού, διευκολύνοντας την αναπνοή. Έχει επίσης αντιβακτηριακές ιδιότητες που μπορούν να ανακουφίσουν τον βήχα που σχετίζεται με λοιμώξεις. Ένα φλιτζάνι τσάι μέντας μπορεί να προσφέρει μια αναζωογονητική και καταπραϋντική ανακούφιση.

Σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς, αυτά τα τέσσερα ροφήματα χρησιμεύουν ως φυσική εναλλακτική λύση στα φάρμακα για τον βήχα, προσφέροντας ανακούφιση. Ωστόσο, εάν ο βήχας σας επιμένει ή επιδεινώνεται, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας για μια σωστή διάγνωση και σχέδιο θεραπείας.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.