Η εντυπωσιακή γυάλινη Villa Kogelhof

0

Το έργο της Paul de Ruiter Architects έχει κάνει πολλές φορές το γύρο του κόσμο. Πρόκειται για ένα μοναδικό από κάθε άποψη γυάλινο σπίτι που βρίσκεται στη μέση μίας προστατευόμενης περιοχής στα νοτιοδυτικά της Ολλανδίας που έχει έκταση 25 εκτάρια.
Εντελώς αυτάρκης όσο αφορά την ενέργεια, η μισή Villa Kogelhof ατενίζει τον ορίζοντα μέσα από τις μοναδικές γυάλινες επιφάνειες κάμποσα μέτρα πάνω από το έδαφος, ενώ η υπόλοιπη βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του νερού.

villaKopenhofpost
Χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές η villa με τo απλό, εντυπωσιακό αλλά και αφαιρετικό design έχει ιδανική θερμοκρασία όλες τις εποχές, ενώ την ίδια στιγμή είναι αυτάρκης ενεργειακά. Παράγει την δική της ενέργεια και ανακυκλώνει τα σκουπίδια!

Villa-Kogelhof_Paul-de-Ruiter-Architects-03_1
Η έκταση είναι κομμάτι ενός ευρύτερου προγράμματος της Ολλανδικής κυβέρνησης, το οποίο συνδέει μεταξύ τους τις οικολογικές ζώνες της χώρας. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι προστατευόμενο μέρος για πολλά είδη ζώων και φυτών και η άδεια στον ιδιοκτήτη για να αγοράσει το συγκεκριμένο κομμάτι δόθηκε μόνο υπό την προϋπόθεση πως θα προστατέψει τον οικολογικό του χαρακτήρα και θα το φέρει ξανά στην παλιά του κατάσταση. Κάτι που θα γίνει όταν μεγαλώσουν τα 71.000 δέντρα που φυτεύτηκαν και τα οποία κάποια στιγμή θα καλύψουν την villa.

Villa-Kogelhof1
Στο υπόγειο μέρος του σπιτιού βρίσκεται η είσοδος, το γκαράζ, το μπάνιο και ένας χώρος εργασίας. Επάνω βρίσκεται το living room που είναι εντελώς ανοιχτό και έχει απίστευτη θέα. 

Villa-Kogelhof2
Η Villa Kogelhof έχει κερδίσει πολλά αρχιτεκτονικά βραβεία, ανάμεσά τους και το επιφανές FIABCI Prix d’Excellence Award στην κατηγορία: Sustainable Development & Residential.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.