Ένα υπέροχο σιρόπι φτιαγμένο με κόκκινα φραγκοστάφυλα, μαύρα φραγκοστάφυλα και φράουλες. Αραιωμένο με νερό ή για προσθήκη σε κοκτέιλ.
Συστατικά
- 225g κόκκινα φραγκοστάφυλα
- 225g φραγκοστάφυλα
- 100 g φράουλες
- 250 g κρυσταλλική ζάχαρη
- Χυμό από 1 λεμόνι
Μέθοδος
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρούτα και τα βάζουμε σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, 250 ml νερό και το χυμό λεμονιού στο τηγάνι.
- Αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα τα υλικά για 20 λεπτά.
- Δένουμε ένα πανί-σουρωτήρι ή ένα καθαρό φύλλο μουσελίνας σε κάτι κατάλληλο για να μπορεί να κρέμεται πάνω από ένα μπολ. Ρίξτε τα υλικά και αφήστε τα να στάξουν.
- Μόλις στάξει όλο το υγρό (περίπου μια ώρα), ρίξτε το σιρόπι σε ένα αποστειρωμένο βάζο.
Καλή επιτυχία!