Αυτή η απλή εκδοχή αρακά με κάρυ και πατάτες, μπορεί να παρασκευαστεί σε λιγότερο από μία ώρα και χρησιμοποιεί εύκολα και φθηνά υλικά.
Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο ή οποιοδήποτε φυτικό λάδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 400γρ ντομάτες σε κονσέρβας ψιλοκομμένες
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες τσίλι
- 1 κουταλάκι αλεσμένο κύμινο
- 3 μεσαίου μεγέθους πατάτες (περίπου 650g, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια 2,5cm
- 300g κατεψυγμένα μπιζέλια
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τους σπόρους κύμινου. Μόλις αρχίσουν να τσιγαρίζουν, προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 5-6 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας τακτικά.
- Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό. Προσθέστε τις ντομάτες με 200ml νερό και αφήστε να βράσουν. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 15 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί ο όγκος του υγρού, ανακατεύοντας τακτικά.
- Προσθέστε το αλάτι, τα μπαχαρικά, τις πατάτες και 300ml βραστό νερό. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες αλλά να μην σπάσουν, ανακατεύοντας τακτικά.
- Προσθέστε τον αρακά με μια επιπλέον πιτσιλιά νερού (αν χρειάζεται) σκεπάστε και μαγειρέψτε για 5 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό με πλακέ ψωμιά ή ρύζι. Μια κούπα φυσικό γιαούρτι είναι επίσης μια ωραία προσθήκη.
Καλή απόλαυση!