Μια διαφορετική σαλάτα που θα αποκτήσει πολλούς φανατικούς θαυμαστές!
Υλικά
- 1 κολοκύθα βουτύρου
- Ελαιόλαδο
- Θαλασσινό αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 μικρό αποξηραμένο κόκκινο τσίλι
- 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού σπόρους κόλιανδρου
- 20 φέτες ποιοτικό προσούτο ή ζαμπόν Πάρμας
- 4 χούφτες ρόκα
- 6 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
- 1 μικρό μπλοκ πεκορίνο ή παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Αυτή είναι μια από αυτές τις εύκολες σαλάτες. Μπορεί να έχετε δοκιμάσει ζαμπόν Πάρμας, ρόκα και σαλάτα παρμεζάνας με λίγο βαλσάμικο, αλλά προσθέτοντας ζεστό ψητό σκουός και δοκιμάζοντάς το με πεκορίνο, το οποίο είναι ελαφρώς πιο απαλό από την παρμεζάνα, είναι πραγματική απόλαυση και αισθάνεστε λίγο κομψό.
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C. Κόψτε προσεκτικά το κολοκυθάκι από το βουτυρόκοκκο στη μέση, διατηρώντας τους σπόρους ανέπαφους. Αφαιρέστε τις δύο άκρες και πετάξτε τις. Κόβουμε κάθε μισό στα τέσσερα και το βάζουμε σε ταψί. Τρίψτε με λίγο ελαιόλαδο. Σε ένα γουδοχέρι χτυπήστε ένα επίπεδο κουταλάκι του γλυκού αλάτι, πιπέρι και τους σπόρους τσίλι και κόλιανδρου. Διασκορπίστε αυτό πάνω από την κολοκύθα. Ψήνετε τα κολοκυθάκια για μισή ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Τοποθετήστε το προσούτο σας σε 4 πιάτα — αφήστε το να κρεμαστεί από το χείλος των πιάτων και ενθαρρύνετέ το να στρίψει και να γυρίσει για να μην φαίνεται τακτοποιημένο και επίπεδο. Σκίστε το ζεστό σκουός σας και βάλτε το μέσα και γύρω από το ζαμπόν. Πασπαλίζουμε από πάνω τους σπόρους και τη ρόκα. Περιχύστε με το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο, προσθέστε μια μικρή πρέζα αλάτι και πιπέρι και χρησιμοποιήστε έναν αποφλοιωτή λαχανικών για να ξυρίσετε το πεκορίνο. Γίνεται εύκολα.
Καλή απόλαυση!