3 μικροσυσκευές που ξεχνάς να καθαρίσεις!

0

Στη φασαρία της καθημερινότητάς μας, είναι εύκολο να παραβλέψουμε κάποιες βασικές οικιακές δουλειές και ο καθαρισμός συχνά πέφτει θύμα των πολυάσχολων προγραμμάτων μας. Ενώ μπορεί να θυμόμαστε να σκουπίζουμε, να σφουγγαρίζουμε και να ξεσκονίζουμε, υπάρχουν τρεις μικροσυσκευές που συχνά ξεχνάμε να ασχοληθούμε όταν καθαρίζουμε.

Φρυγανιέρα

Αυτή η αξιόπιστη φρυγανιέρα στην οποία βασιζόμαστε για τραγανές πρωινές λιχουδιές κρύβει ένα ύπουλο χάος στο εσωτερικό της. Με την πάροδο του χρόνου, συσσωρεύονται ψίχουλα, που αποτελούν κίνδυνο πυρκαγιάς και δημιουργούν μια δυσάρεστη μυρωδιά. Πρέπει να την αδειάζετε από ψίχουλα και να καθαρίζετε ο εσωτερικό της συχνά ώστε να μην χαλάσει γρήγορα.

Καφετιέρα

Η καφετιέρα είναι ο πρωινός μας σύντροφος, αλλά η δεξαμενή νερού της μπορεί να γίνει έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων και αλάτων. Η παραμέλησή του μπορεί να οδηγήσει σε κακή γεύση καφέ, ακόμη και σε δυσλειτουργίες της μηχανής. Για να διατηρήσετε τον καφέ σας στα καλύτερά του, αδειάστε, καθαρίστε και αφαλατώστε τη δεξαμενή νερού τακτικά.

Εσωτερικό φούρνου μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων καθαρίζεται συχνά εξωτερικά αλλά το εσωτερικό του μπορεί να αποτελέσει πρόσφορο έδαφος για πιτσιλίσματα τροφίμων, διαρροές και κρυμμένες βρωμιές. Το να παραμελείτε να το καθαρίζετε τακτικά μπορεί να προκαλέσει μυρωδιές και ακόμη και να επηρεάσει τη γεύση των θερμαινόμενων ή μαγειρεμένων φαγητών σας. Για να διατηρήσετε έναν φρέσκο ​​και υγιεινό φούρνο μικροκυμάτων, σκουπίστε το εσωτερικό με ένα μείγμα νερού και ξιδιού ή ένα διάλυμα καθαρισμού κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε το περιστρεφόμενο δίσκο.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.