4 λάθη που κάνεις στην διακόσμηση του σπιτιού!

0

Η διακόσμηση στο σπίτι παίζει μεγαλύτερο ρόλο απ’ότι φαντάζεσαι. Είναι ο χώρος που περνάς πολλές ώρες την ημέρα, και μπορεί να σου φτιάξει ή να σου χαλάσει την διάθεση. Συνήθως, κάνεις κάποια λάθη στην διακόσμηση που πρέπει να σταματήσουν. Γι’αυτό λοιπόν, διάβασε τα παρακάτω και άρχισε τις διορθώσεις.

1. Κουρτίνες!

Οι κουρτίνες εκτός από τα κατάλληλα χρώματα, πρέπει να έχουν και το κατάλληλο ύψος. Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο ψηλά τις κρεμάς, τόσο πιο μεγάλο φαίνεται το παράθυρο και συγχρόνως το δωμάτιο. Ιδανικό είναι 15 εκατοστά πιο ψηλά.

κουρτίνες

 

2. Πίνακες!

Πίνακες έχει το κάθε σπίτι, προφανώς. Οι μικροί πίνακες όμως δεν είναι ιδανικοί για τον τοίχο, αφού χάνονται πολύ εύκολα από το μάτι. Το θέμα είναι να αγοράζεις πίνακες για να κοσμούν τον τοίχο αλλά και να τον βλέπουν ευχάριστα οι καλεσμένοι σου. Ενδεικτικά, όσο πιο χαμηλά είναι οι πίνακες, τόσο το καλύτερο.

πίνακες

 

3. Καναπές!

Ο καναπές στο σαλόνι ή στο δωμάτιο πηγαίνει ασορτί με τον κύριο χώρο. Παρ’όλα αυτά, ο κλασσικός καναπές μπορεί να αντικατασταθεί με έναν διαφορετικό, όπως για παράδειγμα με 3 πόδια στην μέση. Το εμπόριο έχει πολλές ιδέες να σου δώσει, ευτυχώς.

καναπές

4. Χαλιά!

Επειδή τα χαλιά είναι μία δύσκολη υπόθεση, κάνεις την πιο εύκολη λύση που σχεδόν οι περισσότεροι ακολουθούν. Προκειμένου να γλυτώσεις την μετακίνηση των δύσκολων επίπλων, όπως ένας καναπές ή μια τραπεζαρία, επιλέγεις τα χαλιά να καλύπτουν ενός μέρος τους. Το σωστό είναι τα πόδια όλων των επίπλων, να πατάνε πάνω στο χαλί.

χαλιά

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.