Κρεβατοκάμαρα και 5 συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στη διακόσμηση της!

0

Πολλές φορές έχει παρατηρηθεί ότι συνηθίζουμε να παραμελούμε τη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας μας και αυτό συμβαίνει γιατί δεν βρίσκεται σε «κοινή θέα» όπως για παράδειγμα το σαλόνι μας. Παρόλα αυτά, η κρεβατοκάμαρα είναι ένα σημείο του σπιτιού, το οποίο δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να διαφεύγει της προσοχής μας! Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι σύμφωνα με έρευνες στην κρεβατοκάμαρα μας υπολογίζεται ότι περνάμε το 1/3 της ζωής μας, για αυτό και όπως αντιλαμβάνεστε θα πρέπει να δίνουμε αρκετή προσοχή στην διακόσμηση της. Και μπορεί το κρεβάτι σας να είναι αναπαυτικό και ο φωτισμός σωστός, ωστόσο πάντοτε παραμονεύει ο κίνδυνος να υποπέσετε σε μία σειρά από διακοσμητικά… λάθη! Μην ανησυχείτε όμως εμείς είμαστε εδώ για να σας συμβουλεύσουμε κατάλληλα για το πως να τα αποφύγετε… 

  1. Επιλέγετε το λάθος κομοδίνο! 

Σε μία κρεβατοκάμαρα, το κομοδίνο (που τοποθετείται δίπλα από το κρεβάτι μας), εκτός από τον λειτουργικό του χαρακτήρα, παίζει και έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στη διακόσμηση. Για αυτό και πρωταρχική σας μέριμνα είναι να επιλέγετε πάντοτε ένα κομοδίνο που να έχει το σωστό μέγεθος και ύψος με το κρεβάτι μας. Τόσο αισθητικά, όσο και λειτουργικά το κομοδίνο είναι ένα έπιπλο για την κρεβατοκάμαρα, στο οποίο θα πρέπει να δώσετε maximum προσοχή!

  1. Δεν δίνετε σημασία στον φωτισμό! 

Θα πρέπει να δώσετε ξεχωριστή βαρύτητα, έτσι ώστε στην κρεβατοκάμαρα σας να υπάρχουν πολλαπλές πηγές φωτισμού. Ένας συνδυασμός σωστού και λειτουργικού φωτισμού με την δημιουργία κατάλληλης ατμόσφαιρας είναι θα λέγαμε το ιδανικό σενάριο. Φυσικά, η καλύτερη επιλογή που έχετε να κάνετε είναι σε λαμπτήρες που υιοθετούν μία πιο smart προσέγγιση, όπως για παράδειγμα οι Philips Hue Go.

  1. Τοποθετείτε τα χαλιά σας σε λάθος σημεία! 

Θα σας προτείναμε να δώσετε λίγη μεγαλύτερη βαρύτητα στα σημεία που τοποθετείται τα χαλιά ή την φλοκάτη σας. Για να δημιουργήσετε την πιο cozy ατμόσφαιρα, τοποθετήστε το χαλί σας ακριβώς στο σημείο που ξυπνάτε!

  1. Bάζετε φορτιστές και άλλα tech gadgets ακριβώς δίπλα από το κρεβάτι σας! 

Ας το παραδεχθούμε είναι συνήθεια μας να έχουμε πάντοτε δίπλα στο κομοδίνο μας μία ηλεκτρονική συσκευή (είτε πρόκειται για το smartphone ή το tablet μας) μαζί με τους φορτιστές τους. Αυτό μοιραία δημιουργεί ένα μικρό χάος, οπότε θα σας προτείναμε να έχετε έναν ειδικό χώρο στην κρεβατοκάμαρα σας (όπως για παράδειγμα ένα ράφι), για να τοποθετείτε όλα τα ηλεκτρονικά αντικείμενα σας.

  1. Δεν έχετε το σωστό… Feng Shui!

Εάν αναζητάτε την τέλεια τοποθεσία για το κρεβάτι σας, σας προτείνουμε να βασιστείτε στις βασικές αρχές του Feng Shui, αναβαθμίζοντας ενεργειακά το σύνολο του χώρου σας!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.