5 τροφές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό

0

Αν και υποθέτουμε ότι τα οικιακά καθαριστικά είναι ασφαλή, τα περισσότερα προϊόντα καθαρισμού γενικής χρήσης είναι δυνητικά τοξικά και μπορούν να βλάψουν την υγεία μας. Ευτυχώς, μπορείτε εύκολα να τα αντικαταστήσετε με ασφαλέστερες, φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές που λειτουργούν πραγματικά. Ορίστε 5 τροφές που καθαρίζουν τέλεια διάφορα μέρη του σπιτιού.

Μπανανοπαγίδα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπανάνες για να φτιάξετε μια παγίδα για μύγες. Βάλτε μια παλιά μπανάνα και λίγο σαπούνι πιάτων μέσα σε ένα βάζο. Στη συνέχεια, κυλήστε ένα φύλλο χαρτιού σε σχήμα χωνιού και κολλήστε το έτσι ώστε να διατηρήσει τη δομή του και προσθέστε το στο άνοιγμα του βάζου. Η γλυκιά μυρωδιά της μπανάνας θα προσελκύσει τις μύγες και το χωνί και το σαπούνι θα τις δυσκολέψουν να ξαναβγούν από το βάζο.

Σόδα υγρή

Αυτό το δημοφιλές ποτό αποτελεί εξαιρετικό φυσικό καθαριστικό. Ρίξτε το πάνω από τον καθρέφτη του μπάνιου σας και στη συνέχεια σκουπίστε το με ένα σφουγγάρι. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε τα κοσμήματά σας, τον πάγκο σας ή για να αφαιρέσετε λεκέδες από τα ρούχα σας.

Ρύζι

Εάν έχετε μπουκάλια ή βάζα ακανόνιστου σχήματος που καθαρίζονται δύσκολα, το ρύζι μπορεί να χρησιμεύσει ως τέλειος καθαριστικός παράγοντας. Χρησιμοποιήστε ωμό, άψητο ρύζι και λίγο σαπουνόνερο για να φτάσετε στις περιοχές που μπορεί να είναι δύσκολο να καθαρίσετε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βάλετε αυτό το μείγμα σε ένα βάζο και να το κουνήσετε καλά για λίγα λεπτά.

Φλούδες πατάτας

Ο ευκολότερος τρόπος για να καθαρίσετε το τζάκι σας είναι να κάψετε μερικές φλούδες πατάτας σε αυτό. Αφήστε τις φλούδες να στεγνώσουν για έως και 48 ώρες γιατί οι υγρές φλούδες δεν θα λειτουργήσουν για αυτήν τη μέθοδο καθαρισμού. Απλώστε τις φλούδες πατάτας σε ένα ταψί για να διατηρηθούν επίπεδες. Καθώς καίγονται, θα σπρώξουν τα υπολείμματα καμένου ξύλου έξω από την καμινάδα σας.

Λεμόνι

Ένα μείγμα από χυμό λεμονιού, φλούδες και νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό του φούρνου μικροκυμάτων. Τοποθετήστε ένα ακάλυπτο μπολ μέσα και αφήστε το σε υψηλή θερμοκρασία για 3 λεπτά. Αφήστε την πόρτα κλειστή για λίγο, ώστε ο ατμός από το νερό να μην μπορεί να διαφύγει. Τέλος, σκουπίστε το φούρνο μικροκυμάτων με μια καθαρή πετσέτα.

 

Share it!

Γράψε το δικό σου Σχόλιο!