Πικάντικα tacos με φασόλια με απ’ όλα. Η γέμιση με φασόλια λαχανικών μπορεί να γίνει εκ των προτέρων και θα διατηρηθεί στην κατάψυξη για 2 μήνες, οπότε όποτε θέλετε ένα χορτοφαγικό τάκο μπορείτε έχετε μέσα σε λίγα λεπτά.
Συστατικά
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 κοτσάνια σέλινου, ψιλοκομμένα
- 200g μανιτάρια portobello, ψιλοκομμένα
- 2 πράσινα τσίλι, ψιλοκομμένα
- 100g πελτέ ντομάτας
- 150ml ζωμός λαχανικών
- 2 x 400 g κονσέρβα φασόλια, ή ανάμεικτα φασόλια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 12 έτοιμα taco, ζεσταμένα
- 150g τυρί τσένταρ, τριμμένο
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- 200ml γιαούρτι
Μέθοδος
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλινο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τα μανιτάρια και τα τσίλι και μαγειρέψτε για ένα λεπτό. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά. Όταν μαλακώσουν τα μανιτάρια, προσθέστε τον ζωμό και αφήστε να πάρει βράση.
- Μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 15 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε τα φασόλια και μαγειρέψτε για άλλα 10-12 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί η σάλτσα και να ζεσταθούν όλα τα φασόλια.
- Για να σερβίρετε, τοποθετήστε 2-3 κουταλιές της σούπας τσίλι σε κάθε τάκο. Περιχύνουμε με το τριμμένο τυρί, τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο (αν χρησιμοποιείτε) και μια κουταλιά γιαούρτι και τα βάζουμε σε πιάτα.
Καλή απόλαυση!