Εύκολες, αφράτες και φρουτένιες μπουκιές είναι ιδανικές για χαλαρό ψήσιμο το Σαββατοκύριακο. Σερβίρετε με μαρμελάδα φράουλα και κρέμα με όποια σειρά πιστεύετε ότι είναι σωστή.
Συστατικά
- 450gr δυνατό λευκό αλεύρι, συν επιπλέον για το ξεσκόνισμα
- 5 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- πρέζα αλάτι
- 75gr ανάλατο βούτυρο, συν επιπλέον για άλειμμα
- ζάχαρη άχνη 75gr
- 150gr σουλτανίνα ή αποξηραμένα φρούτα της επιλογής σας
- 3 αυγά (2 ελαφρά χτυπημένα και 1 για το γλάσο)
- 250ml γάλα
- 400gr κρέμα, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Μέθοδος
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220C. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μαζί σε ένα μπολ και μετά τρίβουμε με το βούτυρο μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψιλή φρυγανιά.
- Προσθέστε τη ζάχαρη, τη σουλτανίνα και τα χτυπημένα αυγά.
- Ρίξτε το γάλα με μια ξύλινη κουτάλα, λίγο-λίγο, για να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας σε πάχος 2cm
- Βουτήξτε ένα κουπάτ ζαχαροπλαστικής 5 εκ. σε λίγο αλεύρι και κόψτε τα (προσέξτε να μην στρίψετε το κόφτη γιατί θα φουσκώσουν ανομοιόμορφα τα κουπάτ).
- Χτυπάμε το υπόλοιπο αβγό σε ένα μπολ και βουρτσίζουμε προσεκτικά τις κορυφές, προσέχοντας να μην τρέξει κανένα από την άκρη.
- Τοποθετούμε στο ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. Σερβίρετε τα ζεστά κουλουράκια με τη μαρμελάδα φράουλα και την πηγμένη κρέμα, αν θέλετε.
Καλή επιτυχία!