Σε κάποιον πολύ ιδιαίτερο αξίζουν αυτές οι βάφλες, γεμάτες με τηγανητές μπανάνες, σάλτσα σοκολάτας και παγωτό. Μάλλον είσαι εσύ!
Συστατικά
Για τις βάφλες
- 260gr απλό αλεύρι
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 425ml γάλα πλήρες
- 110gr ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
Για τη σάλτσα σοκολάτας
- 175gr σκέτη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
- 50gr ζάχαρη άχνη
Για τις τηγανητές μπανάνες
- 4 μπανάνες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση κατά μήκος
- 50gr βούτυρο
- 50gr άχνη ζάχαρη
- 4 μπάλες παγωτό βανίλια, για το σερβίρισμα
Μέθοδος
- Για τις βάφλες, προθερμάνετε μια συσκευή σε μέτρια ρύθμιση και προθερμάνετε το φούρνο στους 140C. Τοποθετήστε μια μεγάλη συρμάτινη σχάρα σε ένα ταψί και διατηρήστε τη ζεστή.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κρυσταλλική ζάχαρη. Χτυπάμε τα αυγά, το γάλα και το βούτυρο μέχρι να ενωθούν καλά.
- Ρίξτε λίγη από τη ζύμη στη μηχανή της βάφλας, κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε για πέντε λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να εξαντληθεί το κουρκούτι. Διατηρούμε ζεστές τις βάφλες στο ταψί στο φούρνο.
- Για τη ζεστή σάλτσα σοκολάτας, λιώστε τη σοκολάτα σε ένα μπολ που τοποθετείται πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει.
- Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε τη ζάχαρη και 100ml νερό, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρει βράση.
- Ανακατέψτε το σιρόπι ζάχαρης στη σοκολάτα μέχρι να γίνει λεία και γυαλιστερή.
- Για τις τηγανητές μπανάνες, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και μετά λιώνουμε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη.
- Προσθέστε τις μπανάνες και τηγανίστε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν παντού.
- Τοποθετούμε τις βάφλες σε ένα πιάτο και ρίχνουμε τη σάλτσα σοκολάτας και σερβίρουμε τις μπανάνες και το παγωτό από πάνω.
Καλή απόλαυση!