Τα σπαγγέτι μπολονέζ είναι ένα κλασικό ιταλικό πιάτο που αγαπούν πολλοί. Διαθέτει μια πλούσια και γευστική σάλτσα κρέατος που σερβίρεται πάνω από μακαρόνια al dente. Αυτή η συνταγή θα σας καθοδηγήσει στη δημιουργία ενός νόστιμου και χορταστικού πιάτου.
Συστατικά:
- 300 γραμμάρια σπαγγέτι
- 300 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 1 κοτσάνι σέλινου, ψιλοκομμένο
- 400 γραμμάρια ντομάτες σε κονσέρβα
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- Παρμεζάνα τριμμένη (για γαρνίρισμα)
Οδηγίες:
- Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Προσθέστε τον κιμά στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει, σπάζοντας τον με μια ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέστε το καρότο και το σέλινο και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Προσθέστε τις κονσέρβες ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, τη ξερή ρίγανη, τον ξερό βασιλικό, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις.
- Σερβίρετε τα μαγειρεμένα μακαρόνια με μια γενναιόδωρη ποσότητα από τη σάλτσα Bolognese από πάνω. Γαρνίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Καλή απόλαυση!