Τραγανή απόλαυση: Μπάμιες ψητές στο φούρνο

0

Αναζητάτε έναν απλό και γευστικό τρόπο να ετοιμάσετε τις μπάμιες; Μην ψάχνετε άλλο! Αυτή η συνταγή για τραγανές μπάμιες ψημένες στο φούρνο θα ικανοποιήσει τους γευστικούς σας κάλυκες και θα προσφέρει μια απολαυστική τραγανή γεύση.

Συστατικά:

  • 500gr μπάμιες φρέσκες
  • 30ml ελαιόλαδο
  • 10gr καλαμποκάλευρο
  • 5gr πάπρικα
  • 5gr σκόνη σκόρδου
  • αλατοπίπερο

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  2. Πλένουμε καλά τις μπάμιες και τις σκουπίζουμε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. Κόψτε την κορυφή και το κάτω μέρος των λοβών της μπάμιας και στη συνέχεια κόψτε τα στη μέση κατά μήκος.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το καλαμποκάλευρο, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Ανακατέψτε καλά για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη κατανομή των μπαχαρικών.
  4. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο τις κομμένες μπάμιες και τις ανακατεύουμε να καλυφθεί ομοιόμορφα το κάθε κομμάτι.
  5. Προσθέστε το καρυκευμένο μείγμα καλαμποκάλευρου στο μπολ με τις μπάμιες. Ρίξτε απαλά τις μπάμιες μέχρι να καλυφθούν όλα τα κομμάτια με το μείγμα.
  6. Απλώνουμε τις επικαλυμμένες μπάμιες σε μία στρώση στο έτοιμο ταψί, φροντίζοντας να αφήσουμε κενό ανάμεσα σε κάθε κομμάτι.
  7. Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες οι μπάμιες. Μπορεί να θέλετε να αναποδογυρίσετε τις μπάμιες στα μισά του χρόνου μαγειρέματος για ομοιόμορφο ροδισμό.
  8. Μόλις ψηθούν στην τελειότητα οι μπάμιες, τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά.
  9. Σερβίρετε τις τραγανές μπάμιες ψημένες στο φούρνο ως απολαυστικό ορεκτικό ή νόστιμο συνοδευτικό. Συνδυάζεται καλά με μια σάλτσα ντιπ της επιλογής σας ή ως τραγανή προσθήκη σε σαλάτες.

Απολαύστε την τραγανή καλοσύνη αυτής της μπάμιας ψημένης στο φούρνο που αναδεικνύει τις γεύσεις αυτού του αγαπημένου λαχανικού με έναν εντελώς νέο τρόπο!

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.