Άγχος: Τα 5 φυτά που θα σε χαλαρώσουν!

0

Όλοι γνωρίζουμε πώς το άγχος είναι εξουθενωτικό, χωρίς να μας αφήνει καμία απολύτως ενέργεια. Ωστόσο, κάτι τόσο απλό όσο το να έχουμε φυτά στο σπίτι μας μπορεί να μειώσει έστω λίγο το άγχος. Αυτό συμβαίνει επειδή το έδαφος των φυτών περιέχει φυσικά αντικαταθλιπτικά. Με αυτόν τον τρόπο, οποιοδήποτε φυτό του σπιτιού μπορεί να ανακουφίσει την ένταση των μυών και την αυξημένη καρδιακή δραστηριότητα.

Εδώ είναι 5 φυτά που μπορούν να μας καλμάρουν από το άγχος και μόνο που θα βρίσκονται κοντά μας!

Λεβάντα

Η λεβάντα είναι γνωστή για το υπέροχο άρωμά της και για το όμορφο μωβ χρώμα της. Το να έχουμε αυτό το φυτό στο σπίτι μας μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή μας και επίσης να μας βοηθήσει να κοιμηθούμε πιο εύκολα. Το άρωμά της έχει ηρεμιστικές ιδιότητες που θα βοηθήσουν στη μείωση του στρες που μπορεί να μας κρατά ξύπνιους τη νύχτα.

Φυτό φιδιού

Τα σπίτια μας είναι γεμάτα με τοξικούς ρύπους που επηρεάζουν αρνητικά τη διάθεση, τον ύπνο και την ενέργειά μας. Εδώ είναι χρήσιμο ένα φυτό φιδιού, καθώς βοηθά στην απορρόφηση αυτών των ρύπων και μας βοηθά να έχουμε έναν καλό ύπνο. Επίσης, δεν απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια για να το φροντίσουμε, επομένως δεν θα χρειαστεί να ανησυχούμε για να το κρατήσουμε ζωντανό.

Αγγλικός κισσός

Το πιο θετικό με αυτό το φυτό είναι ότι κρατά μακριά τις αερομεταφερόμενες ασθένειες και επομένως βοηθά στις αλλεργίες. Μειώνει επίσης τους πονοκεφάλους και ανακουφίζει από το άγχος, κάνοντας τον ύπνο μας πολύ πιο εύκολο από πριν. Επιπλέον, εάν έχουμε άσθμα, μπορεί να παρατηρήσουμε μια θετική αλλαγή, καθώς τείνει να ηρεμεί την ατμόσφαιρα στην οποία βρίσκεται.

Βασιλικός

Πολλοί άνθρωποι έχουν ένα φυτό βασιλικού όλο το χρόνο κάπου κοντά στην κουζίνα τους για να το χρησιμοποιήσουν στη μαγειρική τους. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη χρήση του, καθώς έχει εκπληκτικές ιδιότητες κατά του στρες που θα βοηθήσουν στο άγχος μας. Λέγεται επίσης ότι, ως προσαρμογόνο, μπορεί να βελτιώσει τη διανοητική μας διαύγεια που βελτιώνει περαιτέρω τη διάθεσή μας και μειώνει τα επίπεδα άγχους μας.

Φοίνικας Areca

Ένα άλλο φυτό που καθαρίζει τον αέρα που αναπνέουμε και βοηθά στο άγχος μας είναι ο φοίνικας αρέκας. Φαίνεται τόσο πλούσιο και όμορφο που μπορούμε να το κρατήσουμε στο σπίτι ή στο γραφείο. Οι ικανότητές του στον καθαρισμό του αέρα θα διατηρήσουν τον αέρα φρέσκο και επομένως θα βελτιώσουν τη συνολική μας διάθεση. Και πάλι, είναι ένα άλλο φυτό που δεν χρειάζεται πολλή προσοχή για να επιβιώσει, οπότε μπορούμε να το αφήσουμε μόνο του για αρκετό καιρό.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.