LG: Πώς να καθαρίσετε την οθόνη της τηλεόρασής σας

0

Είναι σημαντικό να διατηρείτε την οθόνη της τηλεόρασής σας καθαρή. Ο τακτικός καθαρισμός βοηθά στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας καθώς και στην παράταση της διάρκειας ζωής της τηλεόρασης.

Όμως, δεν είναι όλα τα υλικά κατάλληλα για να καθαριστεί η τηλεόραση, κάποια πρέπει να αποφεύγονται ώστε να μην καταστραφεί η οθόνη της τηλεόρασης.

Όπως έχει βελτιωθεί η τεχνολογία, έτσι έχει βελτιωθεί και η ποιότητα της εικόνας στις οθόνες των τηλεοράσεών μας. Ακόμα και η πιο σύγχρονη τεχνολογία δεν μπορεί να εμποδίσει την σκόνη και τις κηλίδες στην τηλεόρασή. Τα διαθέσιμα προϊόντα καθαρισμού είναι πολλά και η επιλογή τους είναι δύσκολη.  Πρέπει να φροντίζετε απαλά τις οθόνες, καθώς ακόμα και τα χαρτομάντιλα μπορεί να καταλήξουν να προκαλέσουν σημάδια ή να αφήσουν γρατζουνιές.

Οι πιο πρόσφατες τηλεοράσεις διαθέτουν τεχνολογία που διασφαλίζει ότι η εμπειρία θέασής μας είναι βελτιωμένη, από επεξεργαστές που συμβάλλουν στην παροχή μιας εξαιρετικής εικόνας μέχρι τα αυτοφωτιζόμενα pixel  που βρίσκονται στις οθόνες OLED, τα οποία προσφέρουν αξιοσημείωτη αντίθεση[1].

Ωστόσο, προκειμένου να εκτιμήσετε πλήρως την ποιότητα της εικόνας και όχι το σημάδι της σκόνης που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος και στο κέντρο, χρειάζεστε μια καθαρή οθόνη.

Παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της τηλεόρασής σας 

Είναι σημαντικό να διασφαλίζετε ότι η τηλεόρασή σας συνεχίζει να προσφέρει απίστευτη απόδοση μετά από κάποια χρόνια. Για να το πετύχετε αυτό, το κλειδί είναι η σωστή συντήρηση. Το τακτικό ξεσκόνισμα και ο καθαρισμός μπορούν να συμβάλουν στη διατήρηση της βέλτιστης απόδοσης της τηλεόρασής σας, καθώς η συσσώρευση σκόνης μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα της εικόνας και τη συνολική λειτουργικότητα.

Προκειμένου να εμποδίσετε οποιοδήποτε είδος συσσώρευσης, είναι σημαντικό να σκουπίζετε τακτικά την οθόνη και τις άλλες εξωτερικές επιφάνειες. Η αποφυγή των σκληρών χημικών ή των λειαντικών υλικών θα διασφαλίσει επίσης ότι δεν θα κάνετε ζημιά ή δεν θα γρατζουνήσετε την οθόνη.

Κατανοήστε τις διαφορετικές επιφάνειες των οθονών LG 

Η διατήρηση της καθαρότητας της οθόνης της τηλεόρασής σας LG είναι τόσο σημαντική όσο η φροντίδα της οθόνης του υπολογιστή σας. Ο καθαρισμός της οθόνης του υπολογιστή σας δεν διαφέρει πολύ από τον καθαρισμό της τηλεόρασής σας, αλλά είναι πάντα σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη το υλικό πριν χρησιμοποιήσετε ορισμένους διαλύτες.[2]

Τα καλύτερα υλικά για καθαρισμό 

Όταν έχετε μια τηλεόραση 4K, OLED ή LED, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα στεγνό, μαλακό πανί. Το καλύτερο παράδειγμα είναι ένα πανί μικροϊνών, καθώς θα καθαρίσει τυχόν σκόνη ή χνούδια από την επιφάνεια. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε σκληρό πανί ή χαρτί κουζίνας, καθώς μπορεί να γρατζουνίσει ή να σημαδέψει μόνιμα την οθόνη.

Εάν υπάρχουν κάποιοι πιο δύσκολοι λεκέδες, όπως λιπαρά σημάδια δακτυλικών αποτυπωμάτων, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί ή ένα καθαριστικό ειδικό για την οθόνη της τηλεόρασης. Το διάλυμα θα πρέπει πάντα να εφαρμόζεται στο πανί και ποτέ απευθείας στην οθόνη.[3] 

Ακολουθήστε σωστά τα παρακάτω βήματα για μια εμπειρία πεντακάθαρης θέασης.

Προετοιμάστε την τηλεόραση 

Ξεκινήστε κλείνοντας την τηλεόραση και στη συνέχεια αφαιρώντας το καλώδιο τροφοδοσίας από την κύρια πηγή ρεύματος. Περιμένετε μέχρι να κρυώσει τελείως η οθόνη πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία του καθαρισμού.

Όταν κρυώσει η οθόνη, χρησιμοποιήστε ένα στεγνό πανί, όπως ένα πανί μικροϊνών, για να καθαρίσετε τη σκόνη και τις ελαφριές μουτζούρες. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε κυκλική κίνηση και απλώς να πιέζετε απαλά.

Αφαιρέστε τους επίμονους λεκέδες

Για πιο επίμονους λεκέδες, βρέξτε απαλά το πανί με νερό ή με καθαριστικό ειδικό για οθόνες. Στη συνέχεια σκουπίστε απαλά την οθόνη από πάνω προς τα κάτω με μεγάλες κινήσεις, φροντίζοντας να μην πιέζετε πολύ δυνατά. Μπορεί να χρειαστεί να τη σκουπίσετε δεύτερη φορά προς την αντίθετη κατεύθυνση με την πίσω όψη του υφάσματος για τελείωμα χωρίς γραμμές.

Στεγνώστε την οθόνη 

Αφήστε την οθόνη να στεγνώσει με τον αέρα. Εάν δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα στεγνό πανί, είναι πιθανό να καταλήξετε με γραμμές και πιθανώς κάποια υπολείμματα. Μόλις στεγνώσει τελείως η οθόνη, μπορείτε να την ξαναβάλετε στην πρίζα και να ενεργοποιήσετε την τηλεόραση.

Χρήσιμες συμβουλές για να διατηρήσετε την οθόνη σας καθαρή 

Τώρα ξέρετε πώς να καθαρίσετε την τηλεόραση σας LG σωστά και ότι ο τρόπος για να διασφαλίσετε ότι πάντα θα απολαμβάνετε την καλύτερη εμπειρία θέασης είναι να ακολουθείτε ένα τακτικό πρόγραμμα καθαρισμού.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε την τηλεόρασή σας;

Ανεξάρτητα από το εάν παρακολουθείτε τηλεόραση καθημερινά ή όχι, η σκόνη θα συσσωρευτεί αναπόφευκτα και η απομάκρυνσή της θα γίνει δυσκολότερη. Για να το εμποδίσετε αυτό, καθαρίστε την τηλεόραση τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Συνήθεις παγίδες που πρέπει να αποφεύγετε όταν καθαρίζετε την οθόνη σας

Αν δεν έχετε ένα στεγνό, μαλακό πανί πρόχειρο, μπορεί να μπείτε σε πειρασμό να σκουπίσετε απλά την οθόνη με ένα χαρτομάντιλο ή χαρτί κουζίνας. Και τα δύο πρέπει να αποφεύγονται. Τα χαρτομάντιλα απλά θα μετακινήσουν τη βρωμιά ή τη σκόνη γύρω από την οθόνη, ενώ το χαρτί κουζίνας είναι αρκετά τραχύ και θα μπορούσε στην πραγματικότητα να αφήσει μόνιμο σημάδι στην οθόνη.

Πώς να καθαρίσετε την τηλεόρασή σας χωρίς να κάνετε ζημιά στην επίστρωση

Μερικές οθόνες τηλεοράσεων της LG διαθέτουν επίσης ειδικό σχεδιασμό προκειμένου να ελαχιστοποιούν τη λάμψη και τις αντανακλάσεις, έτσι δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε να κάνετε ζημιά στην επίστρωση.4 Επομένως, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε σκληρά προϊόντα καθαρισμού, τα οποία χρησιμοποιούνται για τις κουζίνες και τα μπάνια.

Επίσης θέλετε να αποφύγετε να χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε προϊόντα που περιέχουν αλκοόλ ή αμμωνία, τα οποία περιλαμβάνονται σε πολλά καθαριστικά για τζάμια, καθώς αυτά τα χημικά θα κάνουν επίσης ζημιά σε μια οθόνη τηλεόρασης.

Προκειμένου να διασφαλίσετε ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία θέασης και θα βυθιστείτε πλήρως στη δράση, είναι καλύτερο να καθαρίζετε την τηλεόρασή σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα χρησιμοποιώντας ένα στεγνό πανί. Εάν το κάνετε αυτό, τότε η σκόνη και οι κηλίδες δεν θα είναι πρόβλημα και θα μπορείτε απλά να καθίσετε και να απολαύσετε την LG τηλεόρασή σας.

[1] LG Alpha 9
[2]  Iefimerida
[3] Τηλεόραση LG – Πώς να καθαρίσετε την οθόνη της τηλεόρασής σας LG

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.