Απίστευτες χοιρινές μπριζόλες τόσο απλά! Αυτή η συνταγή συνδυάζει τον πλούτο του χοιρινού με μια πινελιά γλυκύτητας, δημιουργώντας μια συγκλονιστική γευστική ισορροπία. Προετοιμάστε τη γεύση σας για μια αξέχαστη εμπειρία!
Συστατικά:
- 4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλα (περίπου 600 γρ.)
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκο δεντρολίβανο, για γαρνίρισμα
Μέθοδος:
- Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Αλατοπιπερώνετε και βάζετε πάπρικα και από τις δύο πλευρές.
- Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τη μουστάρδα Dijon και το ψιλοκομμένο σκόρδο για να φτιάξετε το γλάσο.
- Τοποθετήστε τις σε μια προθερμασμένη σχάρα και μαγειρέψτε για περίπου 4-5 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να ψηθούν.
- Τα τελευταία λεπτά του μαγειρέματος, αλείφετε το γλάσο μελιού πάνω από τις χοιρινές μπριζόλες, αφήνοντάς το να καραμελώσει ελαφρώς.
- Μόλις τελειώσετε, αφαιρέστε τις χοιρινές μπριζόλες από τη σχάρα και αφήστε τις να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά.
- Γαρνίρουμε με φρέσκο δεντρολίβανο και σερβίρουμε ζεστό. Συνδυάζονται υπέροχα με ψητά λαχανικά ή πουρέ πατάτας.
Καλή επιτυχία!