Ανακαίνιση σαλονιού: Τα must-have χρώματα για το 2022!

0

Το πράσινο, το γκρι και το navy μπλε είναι τα πιο δημοφιλή χρώματα να βάψεις το σαλόνι σου για το 2022. Πλέον, φαίνεται ότι προτιμούμε τα έντονα χρώματα και συνδυασμούς αυτών θέλοντας ένα πιο φωτεινό συνολικό αποτέλεσμα.

Παρακάτω μπορείς να δεις τα δημοφιλέστερα χρώματα και να πάρεις μια ιδέα αν σκοπεύεις να ανανεώσεις το σαλόνι σου.

Πράσινο

Η απόλυτη διακόσμηση εμπνευσμένη από τη φύση, το πράσινο είναι το πιο δημοφιλές χρώμα σαλονιού για το 2022. Μπορεί να συνδυαστεί τόσο με ξύλινα έπιπλα ή χρώματα τερακότας, όσο και με διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου όπως μια βελούδινη πράσινη πολυθρόνα.

Γκρι

Το Γκρι είναι η ιδανική βάση για να παίξεις με πολλά άλλα χρώματα και διακοσμητικά ή έπιπλα. Αν το συνδυάσεις με ψυχρούς τόνους, όπως μπλε ή άλλες αποχρώσεις το γκρι θα δώσεις μια «καθαρή» και elegant όψη στο σαλόνι σου. Ο συνδυασμός του γκρι με θερμούς τόνους, όπως τερακότα ή μπορντό θα δώσει μια ζεστή πινελιά στον χώρο.

Ναυτικό μπλε

Γενικότερα οι αποχρώσεις του μπλε είναι πολύ must και ο λόγος είναι ότι ανάλογα με την απόχρωση μπορείς να έχεις ένα διαφορετικό τελικό αποτέλεσμα. Για να δώσεις μια πινελιά πιο «σκοτεινού» χώρου επέλεξε πιο βαθιά μπλε, ενώ για μια φρέσκια όψη το ανοιχτό μπλε είναι ιδανικό. Όλα τα μπλε όμως, δημιουργούν μια ηρεμία στον χώρο.

Ανοιχτό βεραμάν

Οι πράσινοι-μπλε pal τόνοι προσφέρουν ζεστασιά σε αντίθεση με άλλες αποχρώσεις του μπλε. Αν συνδυαστούν με ένα βαθύ πορτοκαλί ή κόκκινο ταιριάζουν αρμονικά με έπιπλα αντίκες ή κλασσικά ξύλινα έπιπλα από μαόνι ή καρυδιά.

Κρεμ

Οι κρεμ αποχρώσεις είναι η πιο safe επιλογή αφού αποτελεί μια ουδέτερη βάση για να πειραματιστείς με τα υπόλοιπα χρώματα του σαλονιού. Είναι το ιδανικό χρώμα για να μπορέσεις να κάνεις εύκολα αλλαγές χωρίς να «φοβάσαι» το αποτέλεσμα αφού ότι και να επιλέξεις ταιριάζει με το χρώμα της κρέμας.

Κίτρινο

Το κίτρινο είναι «ευέλικτο» χρώμα, και ας μην σου «περνάει από το μυαλό». Ένα ψυχρό κίτρινο σε συνδυασμό με το πράσινο βγάζει φρεσκάδα και ταιριάζει πολύ όμορφα με το πέτρινο τζάκι σου (αν έχεις). Αν το συνδυάσεις με «φυσικά υλικά» όπως ξύλο ή μάλλινα χαλιά δίνει μια ζεστή νότα για χουχούλιασμα.

 

 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.