Ανοιξιάτικες αλλεργίες: Πως να κρατήσεις υπό έλεγχο τα συμπτώματα

0

Άνοιξη σημαίνει υπέροχα λουλούδια και ανθισμένα δέντρα, αν είσαι όμως ένας από τους εκατομμύρια ανθρώπους που βασανίζονται από τις εποχιακές αλλεργίες, σημαίνει επίσης φτέρνισμα, μπούκωμα, καταρροή και άλλα ενοχλητικά συμπτώματα. Οι εποχιακές αλλεργίες μπορούν εύκολα να σου καταστρέψουν τη μέρα. Όμως, προτού συμβιβαστείς με πλαστικά λουλούδια και τεχνητό χλοοτάπητα, δοκίμασε αυτά τα απλά tips για να διατηρήσεις τις εποχιακές αλλεργίες υπό έλεγχο.

Μειώστε την έκθεσή σου

Για να μειώσεις την έκθεσή σου στα αλλεργιογόνα:

 • Μείνε σε εσωτερικούς χώρους τις ξηρές, θυελλώδεις μέρες. Η καλύτερη στιγμή για να βγεις έξω είναι μετά από μια καλή βροχή, η οποία βοηθά στην απομάκρυνση της γύρης από τον αέρα.
 • Απόφυγε το κούρεμα του γκαζόν, το ξερίζωμα ζιζανίων και άλλες δουλειές κηπουρικής.
 • Μόλις επιστρέψεις στο σπίτι, κάνε ντους για να ξεπλύνεις τη γύρη από το δέρμα και τα μαλλιά σου.
 • Μην κρεμάς τα ρούχα έξω. Η γύρη μπορεί να κολλήσει σε σεντόνια και πετσέτες.
 • Φόρεσε μάσκα όταν κάνεις εξωτερικές δουλειές.

Λάβε επιπλέον μέτρα

 • Έλεγξε στο διαδίκτυο τις προβλέψεις και τα τρέχοντα επίπεδα γύρης.
 • Ξεκίνα τα κατάλληλα φάρμακα πριν ξεκινήσουν τα συμπτώματά σου.
 • Κλείσε τις πόρτες και τα παράθυρα τη νύχτα ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή που οι μετρήσεις γύρης είναι υψηλές.
 • Απόφυγε την υπαίθρια δραστηριότητα νωρίς το πρωί, όταν οι μετρήσεις γύρης είναι υψηλότερες.

Κράτα το σπίτι καθαρό

Ο τακτικός καθαρισμός του σπιτιού με ηλεκτρική σκούπα μπορεί να συμβάλει στη μείωση της ποσότητας μικροσκοπικής σκόνης και μικρών σωματιδίων όπως είναι η γύρη. Η ηλεκτρική σκούπα Dyson V15 Detect Absolute μετράει το μέγεθος των σωματιδίων σκόνης, ώστε να μπορεί να προσαρμόσει ανάλογα την ισχύ αναρρόφησης. Με την ενσωματωμένη τεχνολογία αυτόματου βαθύ καθαρισμού, βοηθά στην καταπολέμηση της εποχικής γύρης.

Πιο συγκεκριμένα, η Dyson V15 Detect Absolute είναι κατάλληλα σχεδιασμένη, ώστε να ανιχνεύει τα κρυμμένα σωματίδια σκόνης μεγέθους έως και 10microns, ενώ ο acoustic piezo αισθητήρας προηγμένης τεχνολογίας, αποδεικνύει επιστημονικά και σε πραγματικό χρόνο, το περιεχόμενο που απορροφά η συσκευή. Οι παραπάνω τεχνολογίες επαναπροσδιορίζουν τα δεδομένα και τη σημασία του ολοκληρωμένου καθαρισμού στο σπίτι.

 • Η τεχνολογία laser ανιχνεύει τα σωματίδια σκόνης που δεν είναι ορατά στο γυμνό μάτι, με τη βοήθεια του πράσινου laser που είναι τοποθετημένο στη μαλακή κεφαλή της σκούπας, με απόλυτη ακρίβεια και στη σωστή γωνία ώστε να είναι σίγουρο πως κανένα σωματίδιο σκόνης δε θα παραμείνει στις επιφάνειες.
 • Χάρη στην λειτουργία Acoustic Dust Sensing ο χρήστης ενημερώνεται όταν έχει πετύχει βαθύ καθαρισμό. Η ενσωματωμένη LCD οθόνη εμφανίζει το μέγεθος και το πλήθος των σωματιδίων σκόνης, δείχνοντας σε πραγματικό χρόνο τα αποτελέσματα του καθαρισμού, μετρώντας τα σωματίδια σκόνης με τον piezo αισθητήρα που αυτόματα αυξάνει την απορροφητική ισχύ της σκούπας ανάλογα με τους διάφορους τύπους δαπέδων και την ποσότητα σκόνης.
 • Η νέα περιστρεφόμενη anti-tangle hair screw κεφαλή απορροφά γρήγορα τις τρίχες από κάθε επιφάνεια. Ειδικότερα, η κεφαλή έχει σχήμα κώνου που περιστρέφεται συνεχώς απορροφώντας τις τρίχες κατευθείαν στον κάδο. Η λειτουργία μηχανοκίνητου καθαρισμού επιτρέπει στη σκούπα να καθαρίζει ακόμα και τα πιο δυσπρόσιτα σημεία.
 • H νέα Dyson V15 Detect Absolute σχεδιάστηκε από μία ομάδα 370 μηχανικών από όλον τον κόσμο και είναι εξοπλισμένη με τον κινητήρα Dyson Hyperdymium, ο οποίος παράγει 240- watt αέρα για υψηλή απορροφητικότητα. Επιπρόσθετα, η ηλεκτρική σκούπα διαθέτει σύστημα φιλτραρίσματος 5 σταδίων που αιχμαλωτίζει το 99.99% των σωματιδίων σκόνης μεγέθους έως και 0.3 microns για ενισχυμένο και βαθύ καθαρισμό. Τέλος, μέρος της καινούργιας σειράς σκουπών Dyson καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες καθαρισμού για κάθε σπίτι, σε μία περίοδο που πάνω από το 60% των ανθρώπων καθαρίζουν περισσότερο από ποτέ.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.