Αυτή η ανοιξιάτικη σαλάτα με φρέσκιες αγκινάρες και κρεμώδες αβοκάντο είναι μια ελαφριά και υγιεινή επιλογή για ένα συνοδευτικό αλλά και κυρίως γεύμα με υλικά της άνοιξης.
Υλικά:
- 2 μεγάλες αγκινάρες
- 1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πορτοκάλι, ξυμένο και κομμένο σε φέτες
- Λίγα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- Λίγο παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες:
- Αφαιρέστε τα σκληρά φύλλα από τις αγκινάρες και κόψτε τις σε λεπτές φέτες.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις αγκινάρες με το αβοκάντο, το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
- Προσθέστε τις φέτες πορτοκαλιού πάνω στη σαλάτα.
- Προσθέστε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
- Αφήστε την ανοιξιάτικη σαλάτα για να αναμειχθούν τα αρώματα για μερικά λεπτά πριν σερβίρετε.
- Σερβίρετε τη σαλάτα σε μια όμορφη σαλατιέρα ή σε μεμονωμένα πιάτα, δίνοντας έμφαση στο χρώμα και στη φρεσκάδα των υλικών.
Καλή απόλαυση!