Αυτή η τάρτα ροδάκινου συνδυάζει τη φρεσκάδα του ροδάκινου με τη δροσερή γεύση της μέντας και του λεμονιού, δημιουργώντας ένα αναζωογονητικό και λαχταριστό γλυκό για την άνοιξη.
Υλικά:
- 1 φύλλο ζύμης τάρτας
- 4-5 ροδάκινα, κομμένα σε λεπτές φέτες
- Λίγες φύλλα μέντας, ψιλοκομμένα
- Φλούδα από ένα λεμόνι, τριμμένη
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- Σιρόπι μέντας (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και ετοιμάστε το φύλλο ζύμης σε μια τάρτα.
- Ανακατέψτε τα ροδάκινα με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τη φλούδα λεμονιού.
- Ρίξτε το μείγμα των ροδάκινων πάνω στο φύλλο ζύμης.
- Ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να ροδίσει και τα ροδάκινα να μαλακώσουν.
- Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρετε. Εάν επιθυμείτε, προσθέστε λίγο σιρόπι μέντας πάνω από την τάρτα ροδάκινου πριν το σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!