Απλά tips για ένα πιο βιώσιμο νοικοκυριό

0

Στην εποχή μας, η βιωσιμότητα είναι πιο σημαντική από ποτέ. Κάνοντας κάποιες αλλαγές στο νοικοκυριό σας, μπορείτε να συμβάλετε σε έναν πιο υγιή πλανήτη και να εξοικονομήσετε χρήματα μακροπρόθεσμα. Ακολουθούν μερικά απλά tips για να κάνετε το σπίτι σας πιο βιώσιμο:

Χρησιμοποιήστε φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα καθαρισμού

Πολλά συμβατικά προϊόντα καθαρισμού περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες που μπορούν να βλάψουν το περιβάλλον και την υγεία σας. Μεταβείτε σε φυσικές, μη τοξικές εναλλακτικές λύσεις, όπως ξύδι, μαγειρική σόδα και χυμό λεμονιού. Είναι εξίσου αποτελεσματικά και πολύ φθηνότερα.

Μειώστε τη χρήση νερού

Διορθώστε τις διαρροές, τοποθετήστε κεφαλές ντους και τουαλέτες χαμηλής ροής και κλείστε τη βρύση όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας ή πλένετε τα πιάτα. Η εξοικονόμηση νερού είναι ένας απλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα στο λογαριασμό του νερού σας και να βοηθήσετε τον πλανήτη.

Μειώστε την κατανάλωση ενέργειας

Αποσυνδέστε τις συσκευές και τις συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιείτε, χρησιμοποιήστε λαμπτήρες LED και χαμηλώστε τον θερμοστάτη όταν δεν είστε στο σπίτι. Αυτές οι απλές αλλαγές μπορούν να μειώσουν τον λογαριασμό ενέργειας και να συμβάλουν στη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Κομπόστ

Αντί να πετάτε υπολείμματα τροφών στα σκουπίδια, κομποστοποιήστε τα. Η κομποστοποίηση όχι μόνο μειώνει τα απόβλητα αλλά και παράγει χώμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον κήπο σας.

Επιλέξτε επαναχρησιμοποιήσιμα έναντι μιας χρήσης

Προτιμήστε επαναχρησιμοποιήσιμα αντικείμενα, όπως μπουκάλια νερού, τσάντες παντοπωλείου και υφασμάτινες χαρτοπετσέτες αντί για μίας χρήσης. Δεν είναι μόνο καλύτερα για το περιβάλλον αλλά και πιο οικονομικά μακροπρόθεσμα.

Φτιάξτε έναν κήπο ή ένα μικρό μποστάνι στο μπαλκόνι σας

Η καλλιέργεια των δικών σας φρούτων και λαχανικών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε το αποτύπωμα άνθρακα και να απολαύσετε φρέσκα προϊόντα. Ακόμα κι αν δεν έχετε μεγάλη αυλή, μπορείτε να ξεκινήσετε έναν μικρό κήπο με βότανα ή να φυτέψετε σε μερικές γλάστρες στο μπαλκόνι σας.

Κάνοντας αυτές τις απλές αλλαγές, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πιο βιώσιμο νοικοκυριό και να συμβάλετε σε έναν πιο προστατευμένο πλανήτη. Δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκο ή ακριβό και τα οφέλη είναι πολλά.

 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.