Το γρήγορο, οικονομικό και διαφορετικό αυτό στιφάδο είναι κρεμώδες, αλμυρό και χορταστικό. Είναι επίσης πολύ ευέλικτο, οπότε αν θέλετε να αλλάξετε τα φασόλια ή τα λαχανικά, μη διστάσετε.
Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 8–12 κομμάτια καπνιστό μπέικον (περίπου 180gr), κομμένο σε κομμάτια 2cm
- 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 2 x 400gr κονσέρβες φασόλια κανελίνια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
- 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
- 100gr baby σπανάκι, περίπου 4 μεγάλες χούφτες (ή 1 μικρό λάχανο σαβαγιάρ, κομμένο και τριμμένο)
- αλάτι και μαύρο πιπέρι
Μέθοδος
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει και να πάρει χρώμα, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέστε το μπέικον και συνεχίστε το τηγάνισμα για 2 λεπτά ακόμα, ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Διασκορπίζουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας τακτικά.
- Προσθέτουμε τα φασόλια κανελίνια, αλατοπιπερώνουμε και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας.
- Θρυμματίστε πάνω από τον κύβο ζωμού και ανακατέψτε με 600ml νερό. Φέρτε το υγρό σε βράση, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα (αν χρησιμοποιείτε λάχανο αντί για σπανάκι, προσθέστε το σε αυτό το σημείο).
- Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά ή μέχρι να μαραθεί καλά, ανακατεύοντας. Λίγο πιπέρι και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!