Πόσο επικίνδυνα είναι τα αρωματικά κεριά για την υγεία μας;

0

Όταν μιλάμε για τη διακόσμηση του σπιτιού για φθινόπωρο και χειμώνα σίγουρα τίποτα δεν είναι τόσο ωραίο όσο τα αρωματικά κεριά. Και πραγματικά είναι υπέροχα! Αλλά πρόσφατα ανακαλύφθηκε μια έρευνα σχετικά με το ότι μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη στους πνεύμονες αλλά και γενετικές ανωμαλίες.

Φυσικά και τα κεριά δεν είναι μόνα τους σε αυτό το έγκλημα. Αρωματικά σπρέι, τζελ και αρωματικά χώρου που τοποθετούνται στη πρίζα μπορούν να δημιουργήσουν εξίσου σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω των επικίνδυνων ουσιών όπου διαθέτουν. Το πιο εντυπωσιακό της μελέτης που επικαλείται το DailyMail.co.uk είναι το ότι δεν χρειάζεται καν να ανάψουμε τα κεριά καθώς αυτές οι χημικές ουσίες απελευθερώνονται μόνες τους στην ατμόσφαιρα και μπορούν να αλλάξουν ακόμα και τη δομή του DNA μας.

aromatika keria

Όσον αφορά τις μέλλουσες μαμάδες οι ερευνητές ζήτησαν να είναι ιδιαίτερα προσεχτικές στον τύπο κεριών που αγοράζουν καθώς μερικά από αυτά μπορεί να επηρεάσουν τις ορμόνες αλλά και στη συνέχεια να δημιουργήσουν πρόβλημα στο μωρό!

Θα σκεφτείτε δύο φορές λοιπόν πριν αγοράσετε το αγαπημένο σας αρωματικό κερί ή απλώς είναι μια συνήθεια που δεν πρόκειται να σταματήσετε ποτέ;

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.