Αυτή η γυναίκα μπορεί να χωρέσει τα σκουπίδια δύο χρόνων σ’ ένα βάζο!

1

H Laura Singer είναι η Νεοϋορκέζα που τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος για τα σκουπίδια. Αυτά που ο μέσος άνθρωπος παράγει κατά 2 περίπου κιλά ημερησίως, κάτι που συνολικά το χρόνο σημαίνει πάνω από 700! Τρομακτικό το νούμερο εάν το πολλαπλασιάσεις με τον πληθυσμό της Γης, ε;

Η Singer σπούδαζε Επιστήμες Περιβάλλοντος και παρακολουθούσε τους καθηγητές της να τονίζουν πως κάθε τι που κάνουμε επηρεάζει το περιβάλλον. Την ίδια στιγμή έβλεπε τους συμφοιτητές της να τρώνε το μεσημεριανό τους από πλαστικά κουτιά και να πίνουν νερό από πλαστικά μπουκάλια. Επίσης όταν γύρισε σπίτι είδε πως το ψυγείο της ήταν γεμάτο από πλαστικές συσκευασίες. Και ένιωσε πόσο υποκριτές είμαστε όλοι επάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Οπότε αποφάσισε να αλλάξει. Πραγματικά και ουσιαστικά.

Θες οδοντόβουρτσα; Ανακυκλώσιμη. Θέλεις make up; Ανακυκλώσιμο όλο. Θέλεις να πας να ψωνίσεις; Θα πάρεις την δική σου τσάντα και όχι τις πλαστικές των σούπερ μάρκετ. Η Singer καταφέρνει να βρίσκει λύση σε οτιδήποτε χρειάζεται για την καθημερινότητά της χωρίς αυτό να καταλήγει σ’ ένα σκουπίδι που πρέπει να πετάξει. Μπορείτε να μάθετε πως το κάνει, βήμα προς βήμα, και μέσα από το blog της Trash is for Tossers.
Και πριν βιαστείτε ίσως να σχολιάσετε τον τρόπο ζωής της, θα ήταν καλύτερο να δούμε τι κάνουμε εμείς προσωπικά επί του θέματος και πόσο πραγματικά μας ενδιαφέρει η προστασία του περιβάλλοντος.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.