Αυτοί είναι οι 5 απλοί τρόποι για την μείωση πλαστικού στο μπάνιο μας

0

Τα πλαστικά απόβλητα έχουν γίνει παγκόσμια περιβαλλοντική ανησυχία και τα μπάνια μας είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό το ζήτημα. Από τα μπουκάλια σαμπουάν μέχρι τα σωληνάρια οδοντόκρεμας, η καθημερινή μας ρουτίνα προσωπικής φροντίδας δημιουργεί σημαντική ποσότητα πλαστικών απορριμμάτων που καταλήγουν σε χωματερές ή μολύνουν τους ωκεανούς μας. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά απλά βήματα που μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε το πλαστικό στα μπάνια μας και να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις μας στο περιβάλλον.

Μετάβαση σε προϊόντα χωρίς πλαστικό ή επαναγεμιζόμενα προϊόντα

Αναζητήστε προϊόντα προσωπικής φροντίδας, όπως σαμπουάν, κοντίσιονερ, αφρόλουτρο και οδοντόκρεμα που διατίθενται σε συσκευασία χωρίς πλαστικό ή επαναγεμιζόμενη. Πολλές μάρκες προσφέρουν πλέον εναλλακτικές λύσεις από γυαλί, αλουμίνιο ή άλλα βιώσιμα υλικά. Οι επιλογές επαναπλήρωσης σάς επιτρέπουν να αγοράζετε μεγαλύτερες ποσότητες σε ανακυκλώσιμες συσκευασίες, μειώνοντας την ανάγκη για πλαστικά δοχεία μιας χρήσης.

Φτιάξτε τα δικά σας προϊόντα DIY

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε τα πλαστικά στο μπάνιο σας είναι να φτιάξετε τα δικά σας προϊόντα προσωπικής περιποίησης. Υπάρχουν πολλοί διαδικτυακοί πόροι με συνταγές για την παρασκευή σπιτικής οδοντόκρεμας, απολέπισης σώματος και μάσκες προσώπου χρησιμοποιώντας φυσικά συστατικά που διατίθενται σε συσκευασία χωρίς πλαστικό ή μπορούν να βρεθούν εύκολα χύμα.

Χρησιμοποιήστε επαναχρησιμοποιούμενα αξεσουάρ μπάνιου

Αντικαταστήστε τα αντικείμενα μιας χρήσης στο μπάνιο σας με επαναχρησιμοποιούμενα εναλλακτικά. Για παράδειγμα, αλλάξτε από βαμβακερά στρογγυλά μιας χρήσης σε επαναχρησιμοποιούμενα βαμβακερά πετσετάκια για ντεμακιγιάζ. Χρησιμοποιήστε ένα επαναχρησιμοποιούμενο ξυράφι αντί για ξυράφια μιας χρήσης που παράγουν πολλά πλαστικά απόβλητα. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε κύπελλα εμμήνου ρύσεως ή  αντί για προϊόντα εμμήνου ρύσεως μιας χρήσης.

Επιλέξτε βιώσιμα είδη μπάνιου

Αναζητήστε επιλογές φιλικές προς το περιβάλλον όσον αφορά τα απαραίτητα για το μπάνιο. Επιλέξτε οδοντόβουρτσες από μπαμπού αντί για πλαστικές και χρησιμοποιήστε βιοδιασπώμενο ή κομποστοποιήσιμο χαρτί υγείας από ανακυκλωμένο χαρτί ή μπαμπού αντί για παραδοσιακό χαρτί υγείας τυλιγμένο σε πλαστικό.

Σωστή απόρριψη και ανακύκλωση

Βεβαιωθείτε ότι πετάτε σωστά τα πλαστικά απορρίμματα στο μπάνιο σας. Ξεπλύνετε τα πλαστικά μπουκάλια και τα δοχεία πριν τα ανακυκλώσετε. Αποφύγετε να ξεπλένετε πλαστικά αντικείμενα όπως μπατονέτες, ταμπόν ή υγρά μαντηλάκια στην τουαλέτα, καθώς μπορεί να καταλήξουν στους ωκεανούς μας και να προκαλέσουν βλάβη στη θαλάσσια ζωή.

Ενσωματώνοντας αυτές τις απλές αλλαγές στην καθημερινή ρουτίνα του μπάνιου μας, μπορούμε να μειώσουμε σημαντικά την ποσότητα πλαστικών απορριμμάτων που παράγονται στα σπίτια μας. Θυμηθείτε, οι μικρές ενέργειες συλλογικά κάνουν μεγάλη διαφορά και έχοντας υπόψη τη χρήση πλαστικών στο μπάνιο, μπορούμε να συμβάλουμε σε ένα καθαρότερο, πιο υγιεινό περιβάλλον για εμάς και τις μελλοντικές γενιές.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.