Αυτοί είναι οι 5 τρόποι να κάνεις το μπάνιο σου μια χαλαρωτική όαση!

0

Το μπάνιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά δωμάτια σε κάθε σπίτι και για καλό λόγο. Είναι ένας χώρος όπου μπορούμε να χαλαρώσουμε και να ηρεμήσουμε μετά από μια κουραστική μέρα ή να προετοιμαστούμε για την επόμενη μέρα. Αλλά αν το μπάνιο σας δεν είναι ένας γαλήνιος και χαλαρωτικός χώρος, μπορεί να είναι δύσκολο να απολαύσετε πραγματικά τον χρόνο που περνάτε εκεί. Ακολουθούν μερικά tips για τη δημιουργία μιας χαλαρωτικής όασης μπάνιου.

Ξεκινήστε με το συνδυασμό χρωμάτων

Απαλά, απαλά χρώματα όπως το γαλάζιο, το απαλό πράσινο ή ακόμα και οι ουδέτεροι τόνοι όπως το μπεζ ή το γκρι μπορούν να δημιουργήσουν μια αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης. Αποφύγετε τα έντονα, σκούρα χρώματα που μπορεί να είναι ενοχλητικά ή υπερβολικά διεγερτικά.

Προσθέστε μερικά φυσικά στοιχεία

Φυτά, πέτρες και άλλα φυσικά υλικά μπορούν να σας βοηθήσουν να φέρετε την αίσθηση του εξωτερικού χώρου και να δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα που μοιάζει με σπα. Ένα μικρό φυτό σε γλάστρα ή ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια μπορεί να προσθέσει χρώμα και ζωή στο μπάνιο σας.

Ο φωτισμός είναι επίσης βασικός

Ο έντονος φωτισμός μπορεί να είναι πολύ φωτεινός και σκληρός, ενώ ο αμυδρός φωτισμός μπορεί να είναι πολύ σκοτεινός και κουραστικός. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε έναν συνδυασμό φωτισμού εργασίας και φωτισμού περιβάλλοντος (όπως ένα μικρό επιτραπέζιο φωτιστικό ή κεριά) για να δημιουργήσετε μια απαλή, ζεστή λάμψη.

Όσον αφορά τη διακόσμηση, less-is-more

Τα πάρα πολλά αξεσουάρ ή η ακαταστασία μπορεί να κάνουν έναν χώρο χαοτικό και αγχωτικό. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε μερικά προσεκτικά επιμελημένα κομμάτια, όπως ένα έργο τέχνης ή ένα διακοσμητικό δίσκο για τα προϊόντα περιποίησης σας.

Σκεφτείτε να προσθέσετε μερικές ζεστές υφές

Μαλακές πετσέτες, ένα βελούδινο χαλάκι μπάνιου ή ακόμα και μια fluffy ρόμπα μπορούν να δημιουργήσουν μια αίσθηση άνεσης και ζεστασιάς. Η ενσωμάτωση μερικών πολυτελών στοιχείων μπορεί να αναδείξει το μπάνιο σας από έναν λειτουργικό χώρο σε μια πραγματικά χαλαρωτική όαση.

Ενσωματώνοντας αυτά τα tips, μπορείτε να μετατρέψετε το μπάνιο σας σε έναν γαλήνιο και χαλαρωτικό χώρο στον οποίο θα ανυπομονείτε να περάσετε χρόνο. Είτε βυθίζεστε στη μπανιέρα είτε ετοιμάζεστε για την επόμενη μέρα, ένα χαλαρωτικό μπάνιο μπορεί να θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε και να ολοκληρώσετε τη μέρα σας με θετικό τρόπο.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.