Ένα διαφορετικό Cheesecake που θα λατρέψεις και θα γίνει το γλυκό για κάθε περίσταση! Το λεμόνι με τα μούρα κάνουν έναν συναραστικό συνδυασμό!
Συστατικά:
- 200 γρ κράκερ Γκράχαμ
- 100 γρ βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
- 500 γρ τυρί κρέμα, μαλακωμένο
- 150 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 200 γρ κρέμα γάλακτος
- 3 αυγά
- 150 γραμμάρια ανάμεικτα μούρα (όπως φράουλες, βατόμουρα, σμέουρα)
- 50 γρ ζάχαρη άχνη
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C.
- Θρυμματίζουμε τα κράκερ Γκράχαμ σε ψίχουλα. Ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ενωθούν καλά. Πιέστε το μείγμα ομοιόμορφα στον πάτο του προετοιμασμένου ταψιού.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Ρίχνουμε το μείγμα του cheesecake πάνω από την κρούστα. Λειάνετε την κορυφή με μια σπάτουλα.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά ή μέχρι να σφίξει σχεδόν το κέντρο.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
- Πριν το σερβίρετε, βάλτε το cheesecake με ανάμεικτα μούρα και πασπαλίστε από πάνω ζάχαρη άχνη.
Καλή απόλαυση!